Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. સંખિત્તબલસુત્તં

    3. Saṃkhittabalasuttaṃ

    . એવં મે સુતં – એકં સમયં ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે…પે॰… સત્તિમાનિ , ભિક્ખવે, બલાનિ. કતમાનિ સત્ત? સદ્ધાબલં, વીરિયબલં, હિરીબલં , ઓત્તપ્પબલં, સતિબલં, સમાધિબલં, પઞ્ઞાબલં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, સત્ત બલાનીતિ.

    3. Evaṃ me sutaṃ – ekaṃ samayaṃ bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme…pe… sattimāni , bhikkhave, balāni. Katamāni satta? Saddhābalaṃ, vīriyabalaṃ, hirībalaṃ , ottappabalaṃ, satibalaṃ, samādhibalaṃ, paññābalaṃ. Imāni kho, bhikkhave, satta balānīti.

    ‘‘સદ્ધાબલં વીરિયઞ્ચ, હિરી 1 ઓત્તપ્પિયં બલં;

    ‘‘Saddhābalaṃ vīriyañca, hirī 2 ottappiyaṃ balaṃ;

    સતિબલં સમાધિ ચ, પઞ્ઞા વે સત્તમં બલં;

    Satibalaṃ samādhi ca, paññā ve sattamaṃ balaṃ;

    એતેહિ બલવા ભિક્ખુ, સુખં જીવતિ પણ્ડિતો;

    Etehi balavā bhikkhu, sukhaṃ jīvati paṇḍito;

    ‘‘યોનિસો વિચિને ધમ્મં, પઞ્ઞાયત્થં વિપસ્સતિ;

    ‘‘Yoniso vicine dhammaṃ, paññāyatthaṃ vipassati;

    પજ્જોતસ્સેવ નિબ્બાનં, વિમોક્ખો હોતિ ચેતસો’’તિ. તતિયં;

    Pajjotasseva nibbānaṃ, vimokkho hoti cetaso’’ti. tatiyaṃ;







    Footnotes:
    1. હિરિ (સી॰ પી॰ ક॰)
    2. hiri (sī. pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૫. પઠમપિયસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Paṭhamapiyasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. ધનવગ્ગવણ્ણના • 1. Dhanavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact