Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૧૭) ૨. પટિપદાવગ્ગો

    (17) 2. Paṭipadāvaggo

    ૧. સંખિત્તસુત્તવણ્ણના

    1. Saṃkhittasuttavaṇṇanā

    ૧૬૧. દુતિયસ્સ પઠમે સુખપટિક્ખેપેન દુક્ખા પટિપજ્જિતબ્બતો પટિપદા એતિસ્સાતિ દુક્ખાપટિપદા. અસીઘપ્પવત્તિતાય ગરુભાવેન દન્ધા અભિઞ્ઞા એતિસ્સાતિ દન્ધાભિઞ્ઞા. ઇમિનાવ નયેન સબ્બપદેસુ અત્થો વેદિતબ્બો.

    161. Dutiyassa paṭhame sukhapaṭikkhepena dukkhā paṭipajjitabbato paṭipadā etissāti dukkhāpaṭipadā. Asīghappavattitāya garubhāvena dandhā abhiññā etissāti dandhābhiññā. Imināva nayena sabbapadesu attho veditabbo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. સંખિત્તસુત્તં • 1. Saṃkhittasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. સંખિત્તસુત્તવણ્ણના • 1. Saṃkhittasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact