Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. સંખિત્તસુત્તવણ્ણના

    3. Saṃkhittasuttavaṇṇanā

    ૫૩. તતિયે સરાગાયાતિ સરાગત્થાય. વિરાગાયાતિ વિરજ્જનત્થાય. સંયોગાયાતિ વટ્ટે સંયોગત્થાય. વિસંયોગાયાતિ વટ્ટે વિસંયોગભાવત્થાય. આચયાયાતિ વટ્ટસ્સ વડ્ઢનત્થાય. નો અપચયાયાતિ ન વટ્ટવિદ્ધંસનત્થાય. દુબ્ભરતાયાતિ દુપ્પોસનત્થાય. નો સુભરતાયાતિ ન સુખપોસનત્થાય. ઇમસ્મિં સુત્તે પઠમવારેન વટ્ટં કથિતં, દુતિયવારેન વિવટ્ટં કથિતં. ઇમિના ચ પન ઓવાદેન ગોતમી અરહત્તં પત્તાતિ.

    53. Tatiye sarāgāyāti sarāgatthāya. Virāgāyāti virajjanatthāya. Saṃyogāyāti vaṭṭe saṃyogatthāya. Visaṃyogāyāti vaṭṭe visaṃyogabhāvatthāya. Ācayāyāti vaṭṭassa vaḍḍhanatthāya. No apacayāyāti na vaṭṭaviddhaṃsanatthāya. Dubbharatāyāti dupposanatthāya. No subharatāyāti na sukhaposanatthāya. Imasmiṃ sutte paṭhamavārena vaṭṭaṃ kathitaṃ, dutiyavārena vivaṭṭaṃ kathitaṃ. Iminā ca pana ovādena gotamī arahattaṃ pattāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. સંખિત્તસુત્તં • 3. Saṃkhittasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૩. ગોતમીસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Gotamīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact