Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સમ્માદિટ્ઠિસુત્તવણ્ણના

    9. Sammādiṭṭhisuttavaṇṇanā

    ૮૯. નવમે સમ્માદિટ્ઠિકોતિઆદીહિ અટ્ઠઙ્ગિકમગ્ગવસેન પઠમસુત્તે વિય સત્ત સેખા ગહિતા. દુતિયવારે દસઙ્ગિકમગ્ગવસેન વા અરહત્તફલઞાણઅરહત્તફલવિમુત્તીહિ સદ્ધિં, અટ્ઠઙ્ગિકમગ્ગવસેન વા સુક્ખવિપસ્સકખીણાસવો કથિતો, તતિયવારે ઉભતોભાગવિમુત્તો, ચતુત્થવારે તથાગતો ચ તથાગતસદિસખીણાસવો ચાતિ. ઇતિ ઇદં સુત્તં પઠમસુત્તે કથિતપુગ્ગલાનં વસેનેવ કથિતં, દેસનામત્તમેવ પનેત્થ નાનન્તિ.

    89. Navame sammādiṭṭhikotiādīhi aṭṭhaṅgikamaggavasena paṭhamasutte viya satta sekhā gahitā. Dutiyavāre dasaṅgikamaggavasena vā arahattaphalañāṇaarahattaphalavimuttīhi saddhiṃ, aṭṭhaṅgikamaggavasena vā sukkhavipassakakhīṇāsavo kathito, tatiyavāre ubhatobhāgavimutto, catutthavāre tathāgato ca tathāgatasadisakhīṇāsavo cāti. Iti idaṃ suttaṃ paṭhamasutte kathitapuggalānaṃ vaseneva kathitaṃ, desanāmattameva panettha nānanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. સમ્માદિટ્ઠિસુત્તં • 9. Sammādiṭṭhisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૧૦. સંયોજનસુત્તાદિવણ્ણના • 8-10. Saṃyojanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact