Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૧. સમ્મુતિપેય્યાલાદિવણ્ણના
1. Sammutipeyyālādivaṇṇanā
૨૭૨. ભત્તુદ્દેસકાદીનં વિનિચ્છયકથા સમન્તપાસાદિકાય વિનયટ્ઠકથાયં (ચૂળવ॰ અટ્ઠ॰ ૩૨૫) વુત્તનયેન વેદિતબ્બાતિ. સમ્મતો ન પેસેતબ્બોતિ પકતિયા સમ્મતો ‘‘ગચ્છ ભત્તાનિ ઉદ્દિસાહી’’તિ ન પેસેતબ્બો.
272. Bhattuddesakādīnaṃ vinicchayakathā samantapāsādikāya vinayaṭṭhakathāyaṃ (cūḷava. aṭṭha. 325) vuttanayena veditabbāti. Sammato na pesetabboti pakatiyā sammato ‘‘gaccha bhattāni uddisāhī’’ti na pesetabbo.
૨૭૩-૨૮૫. સાટિયગ્ગાહાપકોતિ વસ્સિકસાટિકાય ગાહાપકો. પત્તગ્ગાહાપકોતિ ‘‘યો ચ તસ્સા ભિક્ખુપરિસાય પત્તપરિયન્તો, સો તસ્સ ભિક્ખુનો પદાતબ્બો’’તિ એત્થ વુત્તપત્તગ્ગાહાપકો.
273-285.Sāṭiyaggāhāpakoti vassikasāṭikāya gāhāpako. Pattaggāhāpakoti ‘‘yo ca tassā bhikkhuparisāya pattapariyanto, so tassa bhikkhuno padātabbo’’ti ettha vuttapattaggāhāpako.
૨૯૩-૩૦૨. આજીવકોતિ નગ્ગપરિબ્બાજકો. નિગણ્ઠોતિ પુરિમભાગપ્પટિચ્છન્નો. મુણ્ડસાવકોતિ નિગણ્ઠસાવકો. જટિલકોતિ તાપસો. પરિબ્બાજકોતિ છન્નપરિબ્બાજકો. માગણ્ડિકાદયોપિ તિત્થિયા એવ. એતેસં પન સીલેસુ પરિપૂરકારિતાય અભાવેન સુક્કપક્ખો ન ગહિતો. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.
293-302.Ājīvakoti naggaparibbājako. Nigaṇṭhoti purimabhāgappaṭicchanno. Muṇḍasāvakoti nigaṇṭhasāvako. Jaṭilakoti tāpaso. Paribbājakoti channaparibbājako. Māgaṇḍikādayopi titthiyā eva. Etesaṃ pana sīlesu paripūrakāritāya abhāvena sukkapakkho na gahito. Sesamettha uttānamevāti.
મનોરથપૂરણિયા અઙ્ગુત્તરનિકાય-અટ્ઠકથાય
Manorathapūraṇiyā aṅguttaranikāya-aṭṭhakathāya
પઞ્ચકનિપાતસ્સ સંવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pañcakanipātassa saṃvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૧. ભત્તુદ્દેસકસુત્તં • 1. Bhattuddesakasuttaṃ
૨-૧૪. સેનાસનપઞ્ઞાપકસુત્તાદિતેરસકં • 2-14. Senāsanapaññāpakasuttāditerasakaṃ
૮. આજીવકસુત્તં • 8. Ājīvakasuttaṃ
૯-૧૭. નિગણ્ઠસુત્તાદિનવકં • 9-17. Nigaṇṭhasuttādinavakaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā