Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    સમોધાનપરિવાસકથા

    Samodhānaparivāsakathā

    ૧૨૫. તતોતિ પટિચ્છન્નવારતો, પરં દસ્સિતન્તિ સમ્બન્ધો. એત્થ ચાતિ એતસ્મિં વારે ચ. યસ્માતિ યસ્મા કારણા, યેન કારણેન વા. તેનેવાતિ તેનેવ કારણેન, તસ્મા કારણા વા, ‘‘મૂલાય…પે॰… દેતૂ’’તિ વુત્તન્તિ યોજના. તસ્મા સબ્બે મક્ખિતાવ હોન્તીતિ યોજના. તતોતિ વારતો પરં નિટ્ઠાપિતન્તિ સમ્બન્ધો.

    125.Tatoti paṭicchannavārato, paraṃ dassitanti sambandho. Ettha cāti etasmiṃ vāre ca. Yasmāti yasmā kāraṇā, yena kāraṇena vā. Tenevāti teneva kāraṇena, tasmā kāraṇā vā, ‘‘mūlāya…pe… detū’’ti vuttanti yojanā. Tasmā sabbe makkhitāva hontīti yojanā. Tatoti vārato paraṃ niṭṭhāpitanti sambandho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / સમોધાનપરિવાસો • Samodhānaparivāso

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / સમોધાનપરિવાસકથા • Samodhānaparivāsakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact