Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    6. ஸம்பஸாத³கத்தே²ரஅபதா³னங்

    6. Sampasādakattheraapadānaṃ

    24.

    24.

    ‘‘‘நமோ தே பு³த்³த⁴ வீரத்து², விப்பமுத்தோஸி ஸப்³ப³தி⁴;

    ‘‘‘Namo te buddha vīratthu, vippamuttosi sabbadhi;

    ப்³யஸனம்ஹி 1 அனுப்பத்தோ, தஸ்ஸ மே ஸரணங் ப⁴வ’.

    Byasanamhi 2 anuppatto, tassa me saraṇaṃ bhava’.

    25.

    25.

    ‘‘ஸித்³த⁴த்தோ² தஸ்ஸ ப்³யாகாஸி, லோகே அப்படிபுக்³க³லோ;

    ‘‘Siddhattho tassa byākāsi, loke appaṭipuggalo;

    ‘மஹோத³தி⁴ஸமோ ஸங்கோ⁴, அப்பமெய்யோ அனுத்தரோ.

    ‘Mahodadhisamo saṅgho, appameyyo anuttaro.

    26.

    26.

    ‘‘‘தத்த² த்வங் விரஜே கெ²த்தே, அனந்தப²லதா³யகே;

    ‘‘‘Tattha tvaṃ viraje khette, anantaphaladāyake;

    ஸங்கே⁴ சித்தங் பஸாதெ³த்வா, ஸுபீ³ஜங் வாப 3 ரோபய.

    Saṅghe cittaṃ pasādetvā, subījaṃ vāpa 4 ropaya.

    27.

    27.

    ‘‘இத³ங் வத்வான ஸப்³ப³ஞ்ஞூ, லோகஜெட்டோ² நராஸபோ⁴;

    ‘‘Idaṃ vatvāna sabbaññū, lokajeṭṭho narāsabho;

    மமேவ அனுஸாஸித்வா, வேஹாஸங் நப⁴முக்³க³மி.

    Mameva anusāsitvā, vehāsaṃ nabhamuggami.

    28.

    28.

    ‘‘அசிரங் க³தமத்தம்ஹி, ஸப்³ப³ஞ்ஞும்ஹி நராஸபே⁴;

    ‘‘Aciraṃ gatamattamhi, sabbaññumhi narāsabhe;

    மரணங் ஸமனுப்பத்தோ, துஸிதங் உபபஜ்ஜஹங்.

    Maraṇaṃ samanuppatto, tusitaṃ upapajjahaṃ.

    29.

    29.

    ‘‘ததா³ஹங் விரஜே கெ²த்தே, அனந்தப²லதா³யகே;

    ‘‘Tadāhaṃ viraje khette, anantaphaladāyake;

    ஸங்கே⁴ சித்தங் பஸாதெ³த்வா, கப்பங் ஸக்³க³ம்ஹி மோத³ஹங்.

    Saṅghe cittaṃ pasādetvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    30.

    30.

    ‘‘சதுன்னவுதிதோ கப்பே, பஸாத³மலபி⁴ங் ததா³;

    ‘‘Catunnavutito kappe, pasādamalabhiṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, பஸாத³ஸ்ஸ இத³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pasādassa idaṃ phalaṃ.

    31.

    31.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஸம்பஸாத³கோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sampasādako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஸம்பஸாத³கத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ச²ட்ட²ங்.

    Sampasādakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ப்³யஸனங் ஹி (ஸீ॰)
    2. byasanaṃ hi (sī.)
    3. சாபி (ஸீ॰), வாபி (ஸ்யா॰)
    4. cāpi (sī.), vāpi (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact