Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. સંસપ્પનીયસુત્તવણ્ણના

    6. Saṃsappanīyasuttavaṇṇanā

    ૨૧૬. છટ્ઠે સંસપ્પનીયપરિયાયં વો, ભિક્ખવે, ધમ્મપરિયાયન્તિ સંસપ્પનસ્સ કારણં દેસનાસઙ્ખાતં ધમ્મદેસનં. સંસપ્પતીતિ તં કમ્મં કરોન્તો આસપ્પતિ પરિસપ્પતિ વિપ્ફન્દતિ. જિમ્હા ગતીતિ તેન કમ્મેન યં ગતિં ગમિસ્સતિ, સા જિમ્હા હોતિ. જિમ્હુપપત્તીતિ તસ્સ યં ગતિં ઉપપજ્જિસ્સતિ, સાપિ જિમ્હાવ હોતિ. સંસપ્પજાતિકાતિ સંસપ્પનસભાવા. ભૂતા ભૂતસ્સ ઉપપત્તિ હોતીતિ ભૂતસ્મા સભાવતો વિજ્જમાનકમ્મા સત્તસ્સ નિબ્બત્તિ હોતિ. ફસ્સા ફુસન્તીતિ વિપાકફસ્સા ફુસન્તિ.

    216. Chaṭṭhe saṃsappanīyapariyāyaṃ vo, bhikkhave, dhammapariyāyanti saṃsappanassa kāraṇaṃ desanāsaṅkhātaṃ dhammadesanaṃ. Saṃsappatīti taṃ kammaṃ karonto āsappati parisappati vipphandati. Jimhāgatīti tena kammena yaṃ gatiṃ gamissati, sā jimhā hoti. Jimhupapattīti tassa yaṃ gatiṃ upapajjissati, sāpi jimhāva hoti. Saṃsappajātikāti saṃsappanasabhāvā. Bhūtā bhūtassa upapatti hotīti bhūtasmā sabhāvato vijjamānakammā sattassa nibbatti hoti. Phassā phusantīti vipākaphassā phusanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. સંસપ્પનીયસુત્તં • 6. Saṃsappanīyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૫૩૬. પઠમનિરયસગ્ગસુત્તાદિવણ્ણના • 1-536. Paṭhamanirayasaggasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact