Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૮. સંસટ્ઠવારો

    8. Saṃsaṭṭhavāro

    ૩૫૧. સમ્મુખાવિનયોતિ વા સતિવિનયોતિ વા – ઇમે ધમ્મા સંસટ્ઠા ઉદાહુ વિસંસટ્ઠા? લબ્ભા ચ પનિમેસં ધમ્માનં વિનિબ્ભુજિત્વા વિનિબ્ભુજિત્વા નાનાકરણં પઞ્ઞાપેતું? સમ્મુખાવિનયોતિ વા અમૂળ્હવિનયોતિ વા…પે॰… સમ્મુખાવિનયોતિ વા પટિઞ્ઞાતકરણન્તિ વા… સમ્મુખાવિનયોતિ વા યેભુય્યસિકાતિ વા… સમ્મુખાવિનયોતિ વા તસ્સપાપિયસિકાતિ વા… સમ્મુખાવિનયોતિ વા તિણવત્થારકોતિ – ઇમે ધમ્મા સંસટ્ઠા ઉદાહુ વિસંસટ્ઠા ? લબ્ભા ચ પનિમેસં ધમ્માનં વિનિબ્ભુજિત્વા વિનિબ્ભુજિત્વા નાનાકરણં પઞ્ઞાપેતું?

    351. Sammukhāvinayoti vā sativinayoti vā – ime dhammā saṃsaṭṭhā udāhu visaṃsaṭṭhā? Labbhā ca panimesaṃ dhammānaṃ vinibbhujitvā vinibbhujitvā nānākaraṇaṃ paññāpetuṃ? Sammukhāvinayoti vā amūḷhavinayoti vā…pe… sammukhāvinayoti vā paṭiññātakaraṇanti vā… sammukhāvinayoti vā yebhuyyasikāti vā… sammukhāvinayoti vā tassapāpiyasikāti vā… sammukhāvinayoti vā tiṇavatthārakoti – ime dhammā saṃsaṭṭhā udāhu visaṃsaṭṭhā ? Labbhā ca panimesaṃ dhammānaṃ vinibbhujitvā vinibbhujitvā nānākaraṇaṃ paññāpetuṃ?

    સમ્મુખાવિનયોતિ વા સતિવિનયોતિ વા – ઇમે ધમ્મા સંસટ્ઠા, નો વિસંસટ્ઠા; ન ચ લબ્ભા ઇમેસં ધમ્માનં વિનિબ્ભુજિત્વા વિનિબ્ભુજિત્વા નાનાકરણં પઞ્ઞાપેતું. સમ્મુખાવિનયોતિ વા અમૂળ્હવિનયોતિ વા…પે॰… સમ્મુખાવિનયોતિ વા પટિઞ્ઞાતકરણન્તિ વા… સમ્મુખાવિનયોતિ વા યેભુય્યસિકાતિ વા… સમ્મુખાવિનયોતિ વા તસ્સપાપિયસિકાતિ વા… સમ્મુખાવિનયોતિ વા તિણવત્થારકોતિ વા – ઇમે ધમ્મા સંસટ્ઠા, નો વિસંસટ્ઠા; ન ચ લબ્ભા ઇમેસં ધમ્માનં વિનિબ્ભુજિત્વા વિનિબ્ભુજિત્વા નાનાકરણં પઞ્ઞાપેતું.

    Sammukhāvinayoti vā sativinayoti vā – ime dhammā saṃsaṭṭhā, no visaṃsaṭṭhā; na ca labbhā imesaṃ dhammānaṃ vinibbhujitvā vinibbhujitvā nānākaraṇaṃ paññāpetuṃ. Sammukhāvinayoti vā amūḷhavinayoti vā…pe… sammukhāvinayoti vā paṭiññātakaraṇanti vā… sammukhāvinayoti vā yebhuyyasikāti vā… sammukhāvinayoti vā tassapāpiyasikāti vā… sammukhāvinayoti vā tiṇavatthārakoti vā – ime dhammā saṃsaṭṭhā, no visaṃsaṭṭhā; na ca labbhā imesaṃ dhammānaṃ vinibbhujitvā vinibbhujitvā nānākaraṇaṃ paññāpetuṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / અધિકરણનિદાનાદિવણ્ણના • Adhikaraṇanidānādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / અધિકરણનિદાનાદિવણ્ણના • Adhikaraṇanidānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact