Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    સમુટ્ઠાનસીસસઙ્ખેપો

    Samuṭṭhānasīsasaṅkhepo

    સમુટ્ઠાનસ્સુદ્દાનં

    Samuṭṭhānassuddānaṃ

    ૨૫૭.

    257.

    અનિચ્ચા સબ્બે સઙ્ખારા, દુક્ખાનત્તા ચ સઙ્ખતા;

    Aniccā sabbe saṅkhārā, dukkhānattā ca saṅkhatā;

    નિબ્બાનઞ્ચેવ પઞ્ઞત્તિ, અનત્તા ઇતિ નિચ્છયા.

    Nibbānañceva paññatti, anattā iti nicchayā.

    બુદ્ધચન્દે અનુપ્પન્ને, બુદ્ધાદિચ્ચે અનુગ્ગતે;

    Buddhacande anuppanne, buddhādicce anuggate;

    તેસં સભાગધમ્માનં, નામમત્તં ન નાયતિ.

    Tesaṃ sabhāgadhammānaṃ, nāmamattaṃ na nāyati.

    દુક્કરં વિવિધં કત્વા, પૂરયિત્વાન પારમી;

    Dukkaraṃ vividhaṃ katvā, pūrayitvāna pāramī;

    ઉપ્પજ્જન્તિ મહાવીરા, ચક્ખુભૂતા સબ્રહ્મકે.

    Uppajjanti mahāvīrā, cakkhubhūtā sabrahmake.

    તે દેસયન્તિ સદ્ધમ્મં, દુક્ખહાનિં સુખાવહં;

    Te desayanti saddhammaṃ, dukkhahāniṃ sukhāvahaṃ;

    અઙ્ગીરસો સક્યમુનિ, સબ્બભૂતાનુકમ્પકો.

    Aṅgīraso sakyamuni, sabbabhūtānukampako.

    સબ્બસત્તુત્તમો સીહો, પિટકે તીણિ દેસયિ;

    Sabbasattuttamo sīho, piṭake tīṇi desayi;

    સુત્તન્તમભિધમ્મઞ્ચ, વિનયઞ્ચ મહાગુણં.

    Suttantamabhidhammañca, vinayañca mahāguṇaṃ.

    એવં નીયતિ સદ્ધમ્મો, વિનયો યદિ તિટ્ઠતિ;

    Evaṃ nīyati saddhammo, vinayo yadi tiṭṭhati;

    ઉભતો ચ વિભઙ્ગાનિ, ખન્ધકા યા ચ માતિકા.

    Ubhato ca vibhaṅgāni, khandhakā yā ca mātikā.

    માલા સુત્તગુણેનેવ, પરિવારેન ગન્થિતા;

    Mālā suttaguṇeneva, parivārena ganthitā;

    તસ્સેવ પરિવારસ્સ, સમુટ્ઠાનં નિયતો કતં.

    Tasseva parivārassa, samuṭṭhānaṃ niyato kataṃ.

    સમ્ભેદં નિદાનં ચઞ્ઞં, સુત્તે દિસ્સન્તિ ઉપરિ;

    Sambhedaṃ nidānaṃ caññaṃ, sutte dissanti upari;

    તસ્મા સિક્ખે પરિવારં, ધમ્મકામો સુપેસલોતિ.

    Tasmā sikkhe parivāraṃ, dhammakāmo supesaloti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact