Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૮-૧૦. સંવેજનીયસુત્તાદિવણ્ણના

    8-10. Saṃvejanīyasuttādivaṇṇanā

    ૧૧૮-૧૨૦. અટ્ઠમે સદ્ધસ્સાતિ બુદ્ધાદીસુ પસન્નચિત્તસ્સ વત્તસમ્પન્નસ્સ, યસ્સ પાતો વુટ્ઠાય ચેતિયઙ્ગણવત્તાદીનિ સબ્બવત્તાનિ કતાનેવ પઞ્ઞાયન્તિ. દસ્સનીયાનીતિ દસ્સનારહાનિ. સંવેગો નામ સહોત્તપ્પં ઞાણં. અભિજાતિટ્ઠાનાદીનિપિ તસ્સ ઉપ્પત્તિહેતૂનિ ભવન્તીતિ સિક્ખાપેન્તો આહ ‘‘સંવેગજનકાની’’તિ. ઠાનાનીતિ કારણાનિ, પદેસટ્ઠાનાનિ વા. નવમદસમાનિ સુવિઞ્ઞેય્યાનિ.

    118-120. Aṭṭhame saddhassāti buddhādīsu pasannacittassa vattasampannassa, yassa pāto vuṭṭhāya cetiyaṅgaṇavattādīni sabbavattāni katāneva paññāyanti. Dassanīyānīti dassanārahāni. Saṃvego nāma sahottappaṃ ñāṇaṃ. Abhijātiṭṭhānādīnipi tassa uppattihetūni bhavantīti sikkhāpento āha ‘‘saṃvegajanakānī’’ti. Ṭhānānīti kāraṇāni, padesaṭṭhānāni vā. Navamadasamāni suviññeyyāni.

    સંવેજનીયસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saṃvejanīyasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    કેસિવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kesivaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૮. સંવેજનીયસુત્તં • 8. Saṃvejanīyasuttaṃ
    ૯. પઠમભયસુત્તં • 9. Paṭhamabhayasuttaṃ
    ૧૦. દુતિયભયસુત્તં • 10. Dutiyabhayasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮-૧૦. સંવેજનીયાદિસુત્તત્તયવણ્ણના • 8-10. Saṃvejanīyādisuttattayavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact