Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૮-૧૦. સંયોજનસુત્તાદિવણ્ણના

    8-10. Saṃyojanasuttādivaṇṇanā

    ૮૮-૯૦. અટ્ઠમે સોતાપન્નો ચતૂહિ વાતેહિ ઇન્દખીલો વિય પરપ્પવાદેહિ અકમ્પિયો અચલસદ્ધાય સમન્નાગતત્તા સાસને લદ્ધપ્પતિટ્ઠો સમણમચલો નામાતિ આહ ‘‘સાસને લદ્ધપ્પતિટ્ઠત્તા’’તિઆદિ. થદ્ધભાવકરાનં કિલેસાનં સબ્બસો સમુચ્છિન્નત્તાતિ ચિત્તસ્સ થદ્ધભાવકરાનં ઉદ્ધમ્ભાગિયકિલેસાનં સબ્બસો અભાવા સમણસુખુમાલો નામ સુખુમાલભાવપ્પત્તિતો. નવમદસમાનિ સુવિઞ્ઞેય્યાનેવ.

    88-90. Aṭṭhame sotāpanno catūhi vātehi indakhīlo viya parappavādehi akampiyo acalasaddhāya samannāgatattā sāsane laddhappatiṭṭho samaṇamacalo nāmāti āha ‘‘sāsane laddhappatiṭṭhattā’’tiādi. Thaddhabhāvakarānaṃ kilesānaṃ sabbaso samucchinnattāti cittassa thaddhabhāvakarānaṃ uddhambhāgiyakilesānaṃ sabbaso abhāvā samaṇasukhumālo nāma sukhumālabhāvappattito. Navamadasamāni suviññeyyāneva.

    સંયોજનસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saṃyojanasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    મચલવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Macalavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૮. સંયોજનસુત્તં • 8. Saṃyojanasuttaṃ
    ૯. સમ્માદિટ્ઠિસુત્તં • 9. Sammādiṭṭhisuttaṃ
    ૧૦. ખન્ધસુત્તં • 10. Khandhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
    ૮. સંયોજનસુત્તવણ્ણના • 8. Saṃyojanasuttavaṇṇanā
    ૯. સમ્માદિટ્ઠિસુત્તવણ્ણના • 9. Sammādiṭṭhisuttavaṇṇanā
    ૧૦. ખન્ધસુત્તવણ્ણના • 10. Khandhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact