Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. સંયોજનસુત્તવણ્ણના

    6. Saṃyojanasuttavaṇṇanā

    . છટ્ઠે સંયોજનિયેસુ ધમ્મેસૂતિ દસન્નં સંયોજનાનં પચ્ચયભૂતેસુ તેભૂમકધમ્મેસુ. અસ્સાદાનુપસ્સિતાતિ અસ્સાદતો પસ્સિતા પસ્સનભાવોતિ અત્થો. નિબ્બિદાનુપસ્સિતાતિ નિબ્બિદાવસેન ઉક્કણ્ઠનવસેન પસ્સનભાવો. જાતિયાતિ ખન્ધનિબ્બત્તિતો. જરાયાતિ ખન્ધપરિપાકતો. મરણેનાતિ ખન્ધભેદતો. સોકેહીતિ અન્તોનિજ્ઝાયનલક્ખણેહિ સોકેહિ. પરિદેવેહીતિ તન્નિસ્સિતલાલપ્પિતલક્ખણેહિ પરિદેવેહિ. દુક્ખેહીતિ કાયપટિપીળનદુક્ખેહિ. દોમનસ્સેહીતિ મનોવિઘાતદોમનસ્સેહિ. ઉપાયાસેહીતિ અધિમત્તાયાસલક્ખણઉપાયાસેહિ. દુક્ખસ્માતિ સકલવટ્ટદુક્ખતો. પજહતીતિ મગ્ગેન પજહતિ. પહાયાતિ એત્થ પન ફલક્ખણો કથિતો. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટવિવટ્ટં કથિતં. છટ્ઠં.

    6. Chaṭṭhe saṃyojaniyesu dhammesūti dasannaṃ saṃyojanānaṃ paccayabhūtesu tebhūmakadhammesu. Assādānupassitāti assādato passitā passanabhāvoti attho. Nibbidānupassitāti nibbidāvasena ukkaṇṭhanavasena passanabhāvo. Jātiyāti khandhanibbattito. Jarāyāti khandhaparipākato. Maraṇenāti khandhabhedato. Sokehīti antonijjhāyanalakkhaṇehi sokehi. Paridevehīti tannissitalālappitalakkhaṇehi paridevehi. Dukkhehīti kāyapaṭipīḷanadukkhehi. Domanassehīti manovighātadomanassehi. Upāyāsehīti adhimattāyāsalakkhaṇaupāyāsehi. Dukkhasmāti sakalavaṭṭadukkhato. Pajahatīti maggena pajahati. Pahāyāti ettha pana phalakkhaṇo kathito. Imasmiṃ sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitaṃ. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. સંયોજનસુત્તં • 6. Saṃyojanasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬. સંયોજનસુત્તવણ્ણના • 6. Saṃyojanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact