Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. સંયોજનસુત્તવણ્ણના

    8. Saṃyojanasuttavaṇṇanā

    ૮૮. અટ્ઠમે સાસને લદ્ધપ્પતિટ્ઠત્તા સોતાપન્નોવ સમણમચલોતિ વુત્તો, નાતિબહુગુણત્તા ન બહુપત્તં વિય સરોરુહં સકદાગામી સમણપુણ્ડરીકોતિ, તતો બહુતરગુણત્તા સતપત્તં વિય સરોરુહં અનાગામી સમણપદુમોતિ, થદ્ધભાવકરાનં કિલેસાનં સબ્બસો સમુચ્છિન્નત્તા મુદુભાવપ્પત્તો ખીણાસવો સમણસુખુમાલોતિ.

    88. Aṭṭhame sāsane laddhappatiṭṭhattā sotāpannova samaṇamacaloti vutto, nātibahuguṇattā na bahupattaṃ viya saroruhaṃ sakadāgāmī samaṇapuṇḍarīkoti, tato bahutaraguṇattā satapattaṃ viya saroruhaṃ anāgāmī samaṇapadumoti, thaddhabhāvakarānaṃ kilesānaṃ sabbaso samucchinnattā mudubhāvappatto khīṇāsavo samaṇasukhumāloti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. સંયોજનસુત્તં • 8. Saṃyojanasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૧૦. સંયોજનસુત્તાદિવણ્ણના • 8-10. Saṃyojanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact