Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā |
૭. સપ્પાણકવગ્ગો
7. Sappāṇakavaggo
૧. સઞ્ચિચ્ચસિક્ખાપદવણ્ણના
1. Sañciccasikkhāpadavaṇṇanā
પાચિત્તિયન્તિ અન્તમસો મઞ્ચપીઠં સોધેન્તો મઙ્ગુલબીજકેપિ પાણસઞ્ઞી નિક્કારુણિકતાય તં ભિન્દન્તો અપનેતિ (પાચિ॰ અટ્ઠ॰ ૩૮૨), પાચિત્તિયં. તેનાહ ‘‘તં ખુદ્દકમ્પી’’તિઆદિ. ઉપક્કમમહન્તતાય અકુસલં મહન્તં હોતીતિ બહુક્ખત્તું પવત્તજવનેહિ લદ્ધાસેવનાય સન્નિટ્ઠાપકચેતનાય વસેન પયોગસ્સ મહન્તત્તા અકુસલં મહન્તં હોતિ, મહાસાવજ્જં હોતીતિ અધિપ્પાયો.
Pācittiyanti antamaso mañcapīṭhaṃ sodhento maṅgulabījakepi pāṇasaññī nikkāruṇikatāya taṃ bhindanto apaneti (pāci. aṭṭha. 382), pācittiyaṃ. Tenāha ‘‘taṃ khuddakampī’’tiādi. Upakkamamahantatāya akusalaṃ mahantaṃ hotīti bahukkhattuṃ pavattajavanehi laddhāsevanāya sanniṭṭhāpakacetanāya vasena payogassa mahantattā akusalaṃ mahantaṃ hoti, mahāsāvajjaṃ hotīti adhippāyo.
સઞ્ચિચ્ચસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Sañciccasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.