Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૪૯. સન્ધિભેદજાતકં (૪-૫-૯)

    349. Sandhibhedajātakaṃ (4-5-9)

    ૧૯૩.

    193.

    નેવ ઇત્થીસુ સામઞ્ઞં, નાપિ ભક્ખેસુ સારથિ;

    Neva itthīsu sāmaññaṃ, nāpi bhakkhesu sārathi;

    અથસ્સ સન્ધિભેદસ્સ, પસ્સ યાવ સુચિન્તિતં.

    Athassa sandhibhedassa, passa yāva sucintitaṃ.

    ૧૯૪.

    194.

    અસિ તિક્ખોવ મંસમ્હિ, પેસુઞ્ઞં પરિવત્તતિ;

    Asi tikkhova maṃsamhi, pesuññaṃ parivattati;

    યત્થૂસભઞ્ચ સીહઞ્ચ, ભક્ખયન્તિ મિગાધમા.

    Yatthūsabhañca sīhañca, bhakkhayanti migādhamā.

    ૧૯૫.

    195.

    ઇમં સો સયનં સેતિ, યમિમં 1 પસ્સસિ સારથિ;

    Imaṃ so sayanaṃ seti, yamimaṃ 2 passasi sārathi;

    યો વાચં સન્ધિભેદસ્સ, પિસુણસ્સ નિબોધતિ.

    Yo vācaṃ sandhibhedassa, pisuṇassa nibodhati.

    ૧૯૬.

    196.

    તે જના સુખમેધન્તિ, નરા સગ્ગગતારિવ;

    Te janā sukhamedhanti, narā saggagatāriva;

    યે વાચં સન્ધિભેદસ્સ, નાવબોધન્તિ સારથીતિ.

    Ye vācaṃ sandhibhedassa, nāvabodhanti sārathīti.

    સન્ધિભેદજાતકં નવમં.

    Sandhibhedajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. યયિમં (સી॰ પી॰), યિમં (ક॰)
    2. yayimaṃ (sī. pī.), yimaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૪૯] ૯. સન્ધિભેદજાતકવણ્ણના • [349] 9. Sandhibhedajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact