Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૯. સન્ધિતત્થેરગાથા

    9. Sandhitattheragāthā

    ૨૧૭.

    217.

    ‘‘અસ્સત્થે હરિતોભાસે, સંવિરૂળ્હમ્હિ પાદપે;

    ‘‘Assatthe haritobhāse, saṃvirūḷhamhi pādape;

    એકં બુદ્ધગતં સઞ્ઞં, અલભિત્થં 1 પતિસ્સતો.

    Ekaṃ buddhagataṃ saññaṃ, alabhitthaṃ 2 patissato.

    ૨૧૮.

    218.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    તસ્સા સઞ્ઞાય વાહસા, પત્તો મે આસવક્ખયો’’તિ.

    Tassā saññāya vāhasā, patto me āsavakkhayo’’ti.

    … સન્ધિતો થેરો….

    … Sandhito thero….

    વગ્ગો પઞ્ચમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo pañcamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કુમારકસ્સપો થેરો, ધમ્મપાલો ચ બ્રહ્માલિ;

    Kumārakassapo thero, dhammapālo ca brahmāli;

    મોઘરાજા વિસાખો ચ, ચૂળકો ચ અનૂપમો;

    Mogharājā visākho ca, cūḷako ca anūpamo;

    વજ્જિતો સન્ધિતો થેરો, કિલેસરજવાહનોતિ.

    Vajjito sandhito thero, kilesarajavāhanoti.

    દુકનિપાતો નિટ્ઠિતો.

    Dukanipāto niṭṭhito.

    તત્રુદ્દાનં –

    Tatruddānaṃ –

    ગાથાદુકનિપાતમ્હિ, નવુતિ ચેવ અટ્ઠ ચ;

    Gāthādukanipātamhi, navuti ceva aṭṭha ca;

    થેરા એકૂનપઞ્ઞાસં, ભાસિતા નયકોવિદાતિ.

    Therā ekūnapaññāsaṃ, bhāsitā nayakovidāti.







    Footnotes:
    1. અલભિં હં (ક॰)
    2. alabhiṃ haṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૯. સન્ધિતત્થેરગાથાવણ્ણના • 9. Sandhitattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact