Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૫-૧૦. સન્દિટ્ઠિકધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના
5-10. Sandiṭṭhikadhammasuttādivaṇṇanā
૪૬-૫૧. પઞ્ચમાદીસુ સન્દિટ્ઠિકોતિ સયં પસ્સિતબ્બકો. નિબ્બાનન્તિ કિલેસનિબ્બાનં. પરિનિબ્બાનન્તિ તસ્સેવ વેવચનં. તદઙ્ગનિબ્બાનન્તિ પઠમજ્ઝાનાદિના તેન તેન અઙ્ગેન નિબ્બાનં. દિટ્ઠધમ્મનિબ્બાનન્તિ ઇસ્મિંયેવ અત્તભાવે નિબ્બાનં. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.
46-51. Pañcamādīsu sandiṭṭhikoti sayaṃ passitabbako. Nibbānanti kilesanibbānaṃ. Parinibbānanti tasseva vevacanaṃ. Tadaṅganibbānanti paṭhamajjhānādinā tena tena aṅgena nibbānaṃ. Diṭṭhadhammanibbānanti ismiṃyeva attabhāve nibbānaṃ. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.
સામઞ્ઞવગ્ગો પઞ્ચમો.
Sāmaññavaggo pañcamo.
પઠમપણ્ણાસકં નિટ્ઠિતં.
Paṭhamapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૫. સન્દિટ્ઠિકધમ્મસુત્તં • 5. Sandiṭṭhikadhammasuttaṃ
૬. સન્દિટ્ઠિકનિબ્બાનસુત્તં • 6. Sandiṭṭhikanibbānasuttaṃ
૭. નિબ્બાનસુત્તં • 7. Nibbānasuttaṃ
૮. પરિનિબ્બાનસુત્તં • 8. Parinibbānasuttaṃ
૯. તદઙ્ગનિબ્બાનસુત્તં • 9. Tadaṅganibbānasuttaṃ
૧૦. દિટ્ઠધમ્મનિબ્બાનસુત્તં • 10. Diṭṭhadhammanibbānasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સમ્બાધસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Sambādhasuttādivaṇṇanā