Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫-૬. સન્દિટ્ઠિકસુત્તદ્વયવણ્ણના

    5-6. Sandiṭṭhikasuttadvayavaṇṇanā

    ૪૭-૪૮. પઞ્ચમે સન્તં વા અજ્ઝત્તન્તિ નિયકજ્ઝત્તે વિજ્જમાનં. લોભોતિઆદીહિ તીણિ અકુસલમૂલાનિ દસ્સિતાનિ. લોભધમ્માતિઆદીહિ તંસમ્પયુત્તકા ધમ્મા. છટ્ઠે કાયસન્દોસન્તિ કાયદ્વારસ્સ દુસ્સનાકારં. સેસદ્વયેપિ એસેવ નયો. ઇમેસુ દ્વીસુ સુત્તેસુ પચ્ચવેક્ખણાવ કથિતા.

    47-48. Pañcame santaṃ vā ajjhattanti niyakajjhatte vijjamānaṃ. Lobhotiādīhi tīṇi akusalamūlāni dassitāni. Lobhadhammātiādīhi taṃsampayuttakā dhammā. Chaṭṭhe kāyasandosanti kāyadvārassa dussanākāraṃ. Sesadvayepi eseva nayo. Imesu dvīsu suttesu paccavekkhaṇāva kathitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૫. પઠમસન્દિટ્ઠિકસુત્તં • 5. Paṭhamasandiṭṭhikasuttaṃ
    ૬. દુતિયસન્દિટ્ઠિકસુત્તં • 6. Dutiyasandiṭṭhikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૬. ઇણસુત્તાદિવણ્ણના • 3-6. Iṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact