Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. સઙ્ગહવત્થુસુત્તં

    3. Saṅgahavatthusuttaṃ

    ૨૫૬. ‘‘ચત્તારિમાનિ, ભિક્ખવે, સઙ્ગહવત્થૂનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? દાનં, પેય્યવજ્જં 1, અત્થચરિયા, સમાનત્તતા – ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ સઙ્ગહવત્થૂની’’તિ.

    256. ‘‘Cattārimāni, bhikkhave, saṅgahavatthūni. Katamāni cattāri? Dānaṃ, peyyavajjaṃ 2, atthacariyā, samānattatā – imāni kho, bhikkhave, cattāri saṅgahavatthūnī’’ti.







    Footnotes:
    1. પિયવાચા (ક॰) અ॰ નિ॰ ૪.૩૨ પસ્સિતબ્બં
    2. piyavācā (ka.) a. ni. 4.32 passitabbaṃ



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૩. અભિઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact