Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૮૨. સઙ્ગામાવચરજાતકં (૨-૪-૨)

    182. Saṅgāmāvacarajātakaṃ (2-4-2)

    ૬૩.

    63.

    સઙ્ગામાવચરો સૂરો, બલવા ઇતિ વિસ્સુતો;

    Saṅgāmāvacaro sūro, balavā iti vissuto;

    કિં નુ તોરણમાસજ્જ, પટિક્કમસિ કુઞ્જર.

    Kiṃ nu toraṇamāsajja, paṭikkamasi kuñjara.

    ૬૪.

    64.

    ઓમદ્દ ખિપ્પં પલિઘં, એસિકાનિ ચ અબ્બહ 1;

    Omadda khippaṃ palighaṃ, esikāni ca abbaha 2;

    તોરણાનિ ચ મદ્દિત્વા, ખિપ્પં પવિસ કુઞ્જરાતિ.

    Toraṇāni ca madditvā, khippaṃ pavisa kuñjarāti.

    સઙ્ગામાવચરજાતકં દુતિયં.

    Saṅgāmāvacarajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉબ્બહ (સ્યા॰), અબ્ભુહ (ક॰)
    2. ubbaha (syā.), abbhuha (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૮૨] ૨. સઙ્ગામાવચરજાતકવણ્ણના • [182] 2. Saṅgāmāvacarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact