Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. સઙ્ગણિકારામસુત્તવણ્ણના

    4. Saṅgaṇikārāmasuttavaṇṇanā

    ૬૮. ચતુત્થે સઙ્ગણિકારામોતિ ગણસઙ્ગણિકારામો. સુત્તન્તિકગણાદીસુ પન ગણેસુ અત્તનો વા પરિસાસઙ્ખાતે ગણે રમતીતિ ગણારામો. પવિવેકેતિ કાયવિવેકે. ચિત્તસ્સ નિમિત્તન્તિ સમાધિવિપસ્સનાચિત્તસ્સ નિમિત્તં સમાધિવિપસ્સનાકારં. સમ્માદિટ્ઠિન્તિ વિપસ્સનાસમ્માદિટ્ઠિં. સમાધિન્તિ મગ્ગસમાધિઞ્ચેવ ફલસમાધિઞ્ચ. સંયોજનાનીતિ દસ સંયોજનાનિ. નિબ્બાનન્તિ અપચ્ચયપરિનિબ્બાનં.

    68. Catutthe saṅgaṇikārāmoti gaṇasaṅgaṇikārāmo. Suttantikagaṇādīsu pana gaṇesu attano vā parisāsaṅkhāte gaṇe ramatīti gaṇārāmo. Paviveketi kāyaviveke. Cittassa nimittanti samādhivipassanācittassa nimittaṃ samādhivipassanākāraṃ. Sammādiṭṭhinti vipassanāsammādiṭṭhiṃ. Samādhinti maggasamādhiñceva phalasamādhiñca. Saṃyojanānīti dasa saṃyojanāni. Nibbānanti apaccayaparinibbānaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. સઙ્ગણિકારામસુત્તં • 4. Saṅgaṇikārāmasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૫. સઙ્ગણિકારામસુત્તાદિવણ્ણના • 4-5. Saṅgaṇikārāmasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact