Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    સઙ્ઘભત્તાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના

    Saṅghabhattādianujānanakathāvaṇṇanā

    ૩૨૫. ઉદ્દેસભત્તં નિમન્તનન્તિ ઇમં વોહારં પત્તાનીતિ એત્થ ઇતિ-સદ્દો આદિઅત્થો, ‘‘ઉદ્દેસભત્તં નિમન્તન’’ન્તિઆદિવોહારં પત્તાનીતિ અયમેત્થ અત્થો. તમ્પિ અન્તો કત્વાતિ આયતિં ભિક્ખૂનં કુક્કુચ્ચવિનોદનત્થાય તમ્પિ સઙ્ઘભત્તં અન્તો કત્વા.

    325.Uddesabhattaṃnimantananti imaṃ vohāraṃ pattānīti ettha iti-saddo ādiattho, ‘‘uddesabhattaṃ nimantana’’ntiādivohāraṃ pattānīti ayamettha attho. Tampi anto katvāti āyatiṃ bhikkhūnaṃ kukkuccavinodanatthāya tampi saṅghabhattaṃ anto katvā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / સઙ્ઘભત્તાદિઅનુજાનનં • Saṅghabhattādianujānanaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / સઙ્ઘભત્તાદિઅનુજાનનકથા • Saṅghabhattādianujānanakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ઉદ્દેસભત્તકથાવણ્ણના • Uddesabhattakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સઙ્ઘભત્તાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Saṅghabhattādianujānanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / સઙ્ઘભત્તાદિઅનુજાનનકથા • Saṅghabhattādianujānanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact