Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. સઙ્ઘભેદસુત્તવણ્ણના

    7. Saṅghabhedasuttavaṇṇanā

    ૩૭. સત્તમે વત્થૂહીતિ કારણેહિ. અવકસ્સન્તીતિ પરિસં આકડ્ઢન્તિ વિજટેન્તિ એકમન્તં ઉસ્સારેન્તિ. અપકસ્સન્તીતિ અતિવિય આકડ્ઢન્તિ, યથા વિસંસટ્ઠા હોન્તિ, એવં કરોન્તિ. આવેનિ કમ્માનિ કરોન્તીતિ વિસું સઙ્ઘકમ્માનિ કરોન્તિ.

    37. Sattame vatthūhīti kāraṇehi. Avakassantīti parisaṃ ākaḍḍhanti vijaṭenti ekamantaṃ ussārenti. Apakassantīti ativiya ākaḍḍhanti, yathā visaṃsaṭṭhā honti, evaṃ karonti. Āveni kammāni karontīti visuṃ saṅghakammāni karonti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. સઙ્ઘભેદસુત્તં • 7. Saṅghabhedasuttaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact