Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    સઙ્ઘભેદવગ્ગદ્વયવણ્ણના

    Saṅghabhedavaggadvayavaṇṇanā

    ૪૫૯. સઙ્ઘભેદવગ્ગદ્વયે એતેતિ સભાવા. તેતિ અધમ્માદયો. ઇતીતિ એવં. યં કમ્મન્તિ યોજના. દિટ્ઠિં વિનિધાયાતિ સમ્બન્ધો. એકસ્મિં પઞ્ચકે અયં અત્થયોજના કાતબ્બાતિ સમ્બન્ધો. એત્થાપીતિ ઇમસ્મિં પઞ્ચકેપિ. પિસદ્દેન હેટ્ઠા વુત્તં પઞ્ચકં અપેક્ખતિ. સબ્બત્થાતિ સબ્બેસુ પઞ્ચકેસુ. હીતિ સચ્ચં. પુબ્બે અવુત્તનયં યં વચનમત્થિ, તં વચનં એત્થ પઞ્ચકેસુ ન અત્થીતિ યોજના.

    459. Saṅghabhedavaggadvaye eteti sabhāvā. Teti adhammādayo. Itīti evaṃ. Yaṃ kammanti yojanā. Diṭṭhiṃ vinidhāyāti sambandho. Ekasmiṃ pañcake ayaṃ atthayojanā kātabbāti sambandho. Etthāpīti imasmiṃ pañcakepi. Pisaddena heṭṭhā vuttaṃ pañcakaṃ apekkhati. Sabbatthāti sabbesu pañcakesu. ti saccaṃ. Pubbe avuttanayaṃ yaṃ vacanamatthi, taṃ vacanaṃ ettha pañcakesu na atthīti yojanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧૧. સઙ્ઘભેદકવગ્ગો • 11. Saṅghabhedakavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / સઙ્ઘભેદકવગ્ગદ્વયવણ્ણના • Saṅghabhedakavaggadvayavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact