Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    સઙ્ઘભેદેઅનાપત્તિવસ્સચ્છેદકથા

    Saṅghabhedeanāpattivassacchedakathā

    ૨૦૨. સઙ્ઘો ભિન્નોતિ એત્થ ભિન્ને સઙ્ઘે ગન્ત્વા કરણીયં નત્થિ, યો પન ‘‘ભિજ્જિસ્સતી’’તિ આસઙ્કિતો, તં સન્ધાય ‘‘ભિન્નો’’તિ વુત્તં. સમ્બહુલાહિ ભિક્ખુનીહિ સઙ્ઘો ભિન્નોતિ એત્થ ન ભિક્ખુનીહિ સઙ્ઘો ભિન્નોતિ દટ્ઠબ્બો. વુત્તઞ્હેતં ‘‘ન ખો ઉપાલિ ભિક્ખુની સઙ્ઘં ભિન્દતી’’તિ. એતા પન નિસ્સાય અનુબલં કત્વા યં સઙ્ઘં ‘‘ભિક્ખૂ ભિન્દેય્યુ’’ન્તિ આસઙ્કા હોતિ, તં સન્ધાયેતં વુત્તં.

    202.Saṅghobhinnoti ettha bhinne saṅghe gantvā karaṇīyaṃ natthi, yo pana ‘‘bhijjissatī’’ti āsaṅkito, taṃ sandhāya ‘‘bhinno’’ti vuttaṃ. Sambahulāhi bhikkhunīhi saṅgho bhinnoti ettha na bhikkhunīhi saṅgho bhinnoti daṭṭhabbo. Vuttañhetaṃ ‘‘na kho upāli bhikkhunī saṅghaṃ bhindatī’’ti. Etā pana nissāya anubalaṃ katvā yaṃ saṅghaṃ ‘‘bhikkhū bhindeyyu’’nti āsaṅkā hoti, taṃ sandhāyetaṃ vuttaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૧૪. સઙ્ઘભેદે અનાપત્તિવસ્સચ્છેદવારો • 114. Saṅghabhede anāpattivassacchedavāro

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૧૪. સઙ્ઘભેદે અનાપત્તિવસ્સચ્છેદકથા • 114. Saṅghabhede anāpattivassacchedakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact