Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૨. સઙ્ઘાદિસેસનિદ્દેસો

    2. Saṅghādisesaniddeso

    ગરુકા નવાતિ –

    Garukānavāti –

    ૧૯.

    19.

    મોચેતુકામતા સુક્ક-સ્સુપક્કમ્મ વિમોચયં;

    Mocetukāmatā sukka-ssupakkamma vimocayaṃ;

    અઞ્ઞત્ર સુપિનન્તેન, સમણો ગરુકં ફુસે.

    Aññatra supinantena, samaṇo garukaṃ phuse.

    ૨૦.

    20.

    ઇત્થિસઞ્ઞી મનુસ્સિત્થિં, કાયસંસગ્ગરાગવા;

    Itthisaññī manussitthiṃ, kāyasaṃsaggarāgavā;

    સમ્ફુસન્તો ઉપક્કમ્મ, સમણો ગરુકં ફુસે.

    Samphusanto upakkamma, samaṇo garukaṃ phuse.

    ૨૧.

    21.

    તથા સુણન્તિં વિઞ્ઞુઞ્ચ, મગ્ગં વારબ્ભ મેથુનં;

    Tathā suṇantiṃ viññuñca, maggaṃ vārabbha methunaṃ;

    દુટ્ઠુલ્લવાચારાગેન, ઓભાસેત્વા ગરું ફુસે.

    Duṭṭhullavācārāgena, obhāsetvā garuṃ phuse.

    ૨૨.

    22.

    વત્વાત્તકામુપટ્ઠાન-વણ્ણં મેથુનરાગિનો;

    Vatvāttakāmupaṭṭhāna-vaṇṇaṃ methunarāgino;

    વાચા મેથુનયુત્તેન, ગરું મેથુનયાચને.

    Vācā methunayuttena, garuṃ methunayācane.

    ૨૩.

    23.

    પટિગ્ગહેત્વા સન્દેસં, ઇત્થિયા પુરિસસ્સ વા;

    Paṭiggahetvā sandesaṃ, itthiyā purisassa vā;

    વીમંસિત્વા હરં પચ્ચા, સમણો ગરુકં ફુસે.

    Vīmaṃsitvā haraṃ paccā, samaṇo garukaṃ phuse.

    ૨૪.

    24.

    સંયાચિતપરિક્ખારં, કત્વાદેસિતવત્થુકં;

    Saṃyācitaparikkhāraṃ, katvādesitavatthukaṃ;

    કુટિં પમાણાતિક્કન્તં, અત્તુદ્દેસં ગરું ફુસે.

    Kuṭiṃ pamāṇātikkantaṃ, attuddesaṃ garuṃ phuse.

    ૨૫.

    25.

    મહલ્લકં વિહારં વા, કત્વાદેસિતવત્થુકં;

    Mahallakaṃ vihāraṃ vā, katvādesitavatthukaṃ;

    અત્તનો વસનત્થાય, સમણો ગરુકં ફુસે.

    Attano vasanatthāya, samaṇo garukaṃ phuse.

    ૨૬.

    26.

    અમૂલકેન ચોદેન્તો, ચોદાપેન્તોવ વત્થુના;

    Amūlakena codento, codāpentova vatthunā;

    અન્તિમેન ચ ચાવેતું, સુણમાનં ગરું ફુસે.

    Antimena ca cāvetuṃ, suṇamānaṃ garuṃ phuse.

    ૨૭.

    27.

    અઞ્ઞસ્સ કિરિયં દિસ્વા, તેન લેસેન ચોદયં;

    Aññassa kiriyaṃ disvā, tena lesena codayaṃ;

    વત્થુના અન્તિમેનાઞ્ઞં, ચાવેતું ગરુકં ફુસે.

    Vatthunā antimenāññaṃ, cāvetuṃ garukaṃ phuse.

    ૨૮.

    28.

    છાદેતિ જાનમાપન્નં, પરિવસેય્ય તાવતા;

    Chādeti jānamāpannaṃ, parivaseyya tāvatā;

    ચરેય્ય સઙ્ઘે માનત્તં, પરિવુત્થો છ રત્તિયો.

    Careyya saṅghe mānattaṃ, parivuttho cha rattiyo.

    ચિણ્ણમાનત્તમબ્ભેય્ય, તં સઙ્ઘો વીસતીગણો.

    Ciṇṇamānattamabbheyya, taṃ saṅgho vīsatīgaṇo.

    ૨૯.

    29.

    આપત્તિનુક્ખિત્તમનન્તરાય

    Āpattinukkhittamanantarāya

    પહુત્તતાયો તથસઞ્ઞિતા ચ;

    Pahuttatāyo tathasaññitā ca;

    છાદેતુકામો અથ છાદનાતિ,

    Chādetukāmo atha chādanāti,

    છન્ના દસઙ્ગેહ્યરુણુગ્ગમમ્હીતિ.

    Channā dasaṅgehyaruṇuggamamhīti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact