Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૨૩૦. સઙ્ઘે ભિન્ને ચીવરુપ્પાદકથા

    230. Saṅghe bhinne cīvaruppādakathā

    ૩૭૬. ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠાનં ભિક્ખૂનં અનુપ્પન્ને ચીવરે સઙ્ઘો ભિજ્જતિ. તત્થ મનુસ્સા એકસ્મિં પક્ખે ઉદકં દેન્તિ, એકસ્મિં પક્ખે ચીવરં દેન્તિ – સઙ્ઘસ્સ દેમાતિ. સઙ્ઘસ્સેવેતં.

    376. Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭhānaṃ bhikkhūnaṃ anuppanne cīvare saṅgho bhijjati. Tattha manussā ekasmiṃ pakkhe udakaṃ denti, ekasmiṃ pakkhe cīvaraṃ denti – saṅghassa demāti. Saṅghassevetaṃ.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠાનં ભિક્ખૂનં અનુપ્પન્ને ચીવરે સઙ્ઘો ભિજ્જતિ. તત્થ મનુસ્સા એકસ્મિં પક્ખે ઉદકં દેન્તિ, તસ્મિંયેવ પક્ખે ચીવરં દેન્તિ – સઙ્ઘસ્સ દેમાતિ. સઙ્ઘસ્સેવેતં.

    Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭhānaṃ bhikkhūnaṃ anuppanne cīvare saṅgho bhijjati. Tattha manussā ekasmiṃ pakkhe udakaṃ denti, tasmiṃyeva pakkhe cīvaraṃ denti – saṅghassa demāti. Saṅghassevetaṃ.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠાનં ભિક્ખૂનં અનુપ્પન્ને ચીવરે સઙ્ઘો ભિજ્જતિ. તત્થ મનુસ્સા એકસ્મિં પક્ખે ઉદકં દેન્તિ, એકસ્મિં પક્ખે ચીવરં દેન્તિ – પક્ખસ્સ દેમાતિ. પક્ખસ્સેવેતં.

    Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭhānaṃ bhikkhūnaṃ anuppanne cīvare saṅgho bhijjati. Tattha manussā ekasmiṃ pakkhe udakaṃ denti, ekasmiṃ pakkhe cīvaraṃ denti – pakkhassa demāti. Pakkhassevetaṃ.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠાનં ભિક્ખૂનં અનુપ્પન્ને ચીવરે સઙ્ઘો ભિજ્જતિ. તત્થ મનુસ્સા એકસ્મિં પક્ખે ઉદકં દેન્તિ, તસ્મિંયેવ પક્ખે ચીવરં દેન્તિ – પક્ખસ્સ દેમાતિ. પક્ખસ્સેવેતં.

    Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭhānaṃ bhikkhūnaṃ anuppanne cīvare saṅgho bhijjati. Tattha manussā ekasmiṃ pakkhe udakaṃ denti, tasmiṃyeva pakkhe cīvaraṃ denti – pakkhassa demāti. Pakkhassevetaṃ.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠાનં ભિક્ખૂનં ઉપ્પન્ને ચીવરે અભાજિતે સઙ્ઘો ભિજ્જતિ. સબ્બેસં સમકં ભાજેતબ્બન્તિ.

    Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭhānaṃ bhikkhūnaṃ uppanne cīvare abhājite saṅgho bhijjati. Sabbesaṃ samakaṃ bhājetabbanti.

    સઙ્ઘે ભિન્ને ચીવરુપ્પાદકથા નિટ્ઠિતા.

    Saṅghe bhinne cīvaruppādakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / સઙ્ઘેભિન્નેચીવરુપ્પાદકથા • Saṅghebhinnecīvaruppādakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સઙ્ઘે ભિન્ને ચીવરુપ્પાદકથાવણ્ણના • Saṅghe bhinne cīvaruppādakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / સઙ્ઘેભિન્નેચીવરુપ્પાદકથાવણ્ણના • Saṅghebhinnecīvaruppādakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / મતસન્તકકથાદિવણ્ણના • Matasantakakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૩૦. સઙ્ઘે ભિન્ને ચીવરુપ્પાદકથા • 230. Saṅghe bhinne cīvaruppādakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact