Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩. તિકનિપાતો

    3. Tikanipāto

    ૧. સઙ્કપ્પવગ્ગો

    1. Saṅkappavaggo

    ૨૫૧. સઙ્કપ્પરાગજાતકં (૩-૧-૧)

    251. Saṅkapparāgajātakaṃ (3-1-1)

    .

    1.

    સઙ્કપ્પરાગધોતેન , વિતક્કનિસિતેન ચ;

    Saṅkapparāgadhotena , vitakkanisitena ca;

    નાલઙ્કતેન ભદ્રેન 1, ઉસુકારાકતેન ચ 2.

    Nālaṅkatena bhadrena 3, usukārākatena ca 4.

    .

    2.

    ન કણ્ણાયતમુત્તેન, નાપિ મોરૂપસેવિના;

    Na kaṇṇāyatamuttena, nāpi morūpasevinā;

    તેનમ્હિ હદયે વિદ્ધો, સબ્બઙ્ગપરિદાહિના.

    Tenamhi hadaye viddho, sabbaṅgaparidāhinā.

    .

    3.

    આવેધઞ્ચ ન પસ્સામિ, યતો રુહિરમસ્સવે;

    Āvedhañca na passāmi, yato ruhiramassave;

    યાવ અયોનિસો ચિત્તં, સયં મે દુક્ખમાભતન્તિ.

    Yāva ayoniso cittaṃ, sayaṃ me dukkhamābhatanti.

    સઙ્કપ્પરાગજાતકં પઠમં.

    Saṅkapparāgajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. નેવાલઙ્કતભદ્રેન (સ્યા॰)
    2. ન ઉસુકારકતેન ચ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    3. nevālaṅkatabhadrena (syā.)
    4. na usukārakatena ca (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૧] ૧. સઙ્કપ્પરાગજાતકવણ્ણના • [251] 1. Saṅkapparāgajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact