Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૬૦. સઙ્ખધમજાતકં

    60. Saṅkhadhamajātakaṃ

    ૬૦.

    60.

    ધમે ધમે નાતિધમે, અતિધન્તઞ્હિ પાપકં;

    Dhame dhame nātidhame, atidhantañhi pāpakaṃ;

    ધન્તેનાધિગતા ભોગા, તે તાતો વિધમી ધમન્તિ.

    Dhantenādhigatā bhogā, te tāto vidhamī dhamanti.

    સઙ્ખધમજાતકં દસમં.

    Saṅkhadhamajātakaṃ dasamaṃ.

    આસીસવગ્ગો છટ્ઠો.

    Āsīsavaggo chaṭṭho.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    યથા ઇચ્છિં તથાહુદકા થલા, સુર સાદુફલો ચ અલીનમનો;

    Yathā icchiṃ tathāhudakā thalā, sura sāduphalo ca alīnamano;

    સમ્પહટ્ઠમનો ચતુરો ચ તયો, સતલદ્ધક ભોગધનેન દસાતિ.

    Sampahaṭṭhamano caturo ca tayo, sataladdhaka bhogadhanena dasāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૬૦] ૧૦. સઙ્ખધમજાતકવણ્ણના • [60] 10. Saṅkhadhamajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact