Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૭) ૨. સઞ્ઞાવગ્ગો

    (7) 2. Saññāvaggo

    ૧-૨. સઞ્ઞાસુત્તદ્વયવણ્ણના

    1-2. Saññāsuttadvayavaṇṇanā

    ૬૧-૬૨. દુતિયસ્સ પઠમે મહપ્ફલાતિ વિપાકફલેન મહપ્ફલા. વિપાકાનિસંસેનેવ મહાનિસંસા. અમતોગધાતિ નિબ્બાનપતિટ્ઠા. સબ્બલોકે અનભિરતિસઞ્ઞાતિ સબ્બસ્મિં તેધાતુસન્નિવેસે લોકે ઉક્કણ્ઠિતસ્સ ઉપ્પજ્જનકસઞ્ઞા. દુતિયં ઉત્તાનત્થમેવ.

    61-62. Dutiyassa paṭhame mahapphalāti vipākaphalena mahapphalā. Vipākānisaṃseneva mahānisaṃsā. Amatogadhāti nibbānapatiṭṭhā. Sabbalokeanabhiratisaññāti sabbasmiṃ tedhātusannivese loke ukkaṇṭhitassa uppajjanakasaññā. Dutiyaṃ uttānatthameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. પઠમસઞ્ઞાસુત્તં • 1. Paṭhamasaññāsuttaṃ
    ૨. દુતિયસઞ્ઞાસુત્તં • 2. Dutiyasaññāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૫. સઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Saññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact