Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સન્તવિમોક્ખસુત્તવણ્ણના

    9. Santavimokkhasuttavaṇṇanā

    . નવમે સન્તાતિ આરમ્મણસન્તતાયપિ અઙ્ગસન્તતાયપિ સન્તા. વિમોક્ખાતિ પચ્ચનીકધમ્મેહિ વિમુત્તત્તા આરમ્મણે ચ નિરાસઙ્કભાવેન સુટ્ઠુ મુત્તત્તા એવંલદ્ધનામા. અતિક્કમ્મ રૂપેતિ રૂપજ્ઝાનાનિ અતિક્કમિત્વા પવત્તા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    9. Navame santāti ārammaṇasantatāyapi aṅgasantatāyapi santā. Vimokkhāti paccanīkadhammehi vimuttattā ārammaṇe ca nirāsaṅkabhāvena suṭṭhu muttattā evaṃladdhanāmā. Atikkamma rūpeti rūpajjhānāni atikkamitvā pavattā. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    આનિસંસવગ્ગો પઠમો.

    Ānisaṃsavaggo paṭhamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. સન્તવિમોક્ખસુત્તં • 9. Santavimokkhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Avijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact