Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૧૪) ૪. સન્થારવગ્ગવણ્ણના

    (14) 4. Santhāravaggavaṇṇanā

    ૧૫૨. ચતુત્થસ્સ પઠમે ચતૂહિ પચ્ચયેહિ અત્તનો ચ પરસ્સ ચ અન્તરપટિચ્છાદનવસેન સન્થરણં આમિસસન્થારો, ધમ્મેન સન્થરણં ધમ્મસન્થારો. દુતિયે ઉપસગ્ગમત્તં વિસેસો.

    152. Catutthassa paṭhame catūhi paccayehi attano ca parassa ca antarapaṭicchādanavasena santharaṇaṃ āmisasanthāro, dhammena santharaṇaṃ dhammasanthāro. Dutiye upasaggamattaṃ viseso.

    ૧૫૪. તતિયે વુત્તપ્પકારસ્સ આમિસસ્સ એસના આમિસેસના, ધમ્મસ્સ એસના ધમ્મેસના. ચતુત્થે ઉપસગ્ગમત્તમેવ વિસેસો.

    154. Tatiye vuttappakārassa āmisassa esanā āmisesanā, dhammassa esanā dhammesanā. Catutthe upasaggamattameva viseso.

    ૧૫૬. પઞ્ચમે મત્થકપ્પત્તા આમિસપરિયેસના આમિસપરિયેટ્ઠિ, મત્થકપ્પત્તાવ ધમ્મપરિયેસના ધમ્મપરિયેટ્ઠીતિ વુત્તા.

    156. Pañcame matthakappattā āmisapariyesanā āmisapariyeṭṭhi, matthakappattāva dhammapariyesanā dhammapariyeṭṭhīti vuttā.

    ૧૫૭. છટ્ઠે આમિસેન પૂજનં આમિસપૂજા, ધમ્મેન પૂજનં ધમ્મપૂજા.

    157. Chaṭṭhe āmisena pūjanaṃ āmisapūjā, dhammena pūjanaṃ dhammapūjā.

    ૧૫૮. સત્તમે આતિથેય્યાનીતિ આગન્તુકદાનાનિ. અતિથેય્યાનીતિપિ પાઠો.

    158. Sattame ātitheyyānīti āgantukadānāni. Atitheyyānītipi pāṭho.

    ૧૫૯. અટ્ઠમે આમિસં ઇજ્ઝનકસમિજ્ઝનકવસેન આમિસિદ્ધિ, ધમ્મોપિ ઇજ્ઝનકસમિજ્ઝનકવસેન ધમ્મિદ્ધિ.

    159. Aṭṭhame āmisaṃ ijjhanakasamijjhanakavasena āmisiddhi, dhammopi ijjhanakasamijjhanakavasena dhammiddhi.

    ૧૬૦. નવમે આમિસેન વડ્ઢનં આમિસવુદ્ધિ, ધમ્મેન વડ્ઢનં ધમ્મવુદ્ધિ.

    160. Navame āmisena vaḍḍhanaṃ āmisavuddhi, dhammena vaḍḍhanaṃ dhammavuddhi.

    ૧૬૧. દસમે રતિકરણટ્ઠેન આમિસં આમિસરતનં, ધમ્મો ધમ્મરતનં.

    161. Dasame ratikaraṇaṭṭhena āmisaṃ āmisaratanaṃ, dhammo dhammaratanaṃ.

    ૧૬૨. એકાદસમે આમિસસ્સ ચિનનં વડ્ઢનં આમિસસન્નિચયો, ધમ્મસ્સ ચિનનં વડ્ઢનં ધમ્મસન્નિચયો.

    162. Ekādasame āmisassa cinanaṃ vaḍḍhanaṃ āmisasannicayo, dhammassa cinanaṃ vaḍḍhanaṃ dhammasannicayo.

    ૧૬૩. દ્વાદસમે આમિસસ્સ વિપુલભાવો આમિસવેપુલ્લં, ધમ્મસ્સ વિપુલભાવો ધમ્મવેપુલ્લન્તિ.

    163. Dvādasame āmisassa vipulabhāvo āmisavepullaṃ, dhammassa vipulabhāvo dhammavepullanti.

    સન્થારવગ્ગો ચતુત્થો.

    Santhāravaggo catuttho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / (૧૪) ૪. સન્થારવગ્ગો • (14) 4. Santhāravaggo

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૧૪) ૪. સન્થારવગ્ગવણ્ણના • (14) 4. Santhāravaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact