Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ஸந்த²தசதுக்கபே⁴த³ககதா²வண்ணனா

    Santhatacatukkabhedakakathāvaṇṇanā

    61-2. இத்தி²னிமித்தங் கா²ணுங் கத்வாதி இத்தி²னிமித்தஸ்ஸ அந்தோ கா²ணுங் பவேஸெத்வா ஸமதலங் வா கத்வா அதிரித்தங் வா கா²ணுங் க⁴ட்டெந்தஸ்ஸ து³க்கடங் பவேஸாபா⁴வா. ஈஸகங் அந்தோ பவேஸெத்வா டி²தங் கா²ணுமேவ சே அங்க³ஜாதேன சு²பதி, பாராஜிகங். ‘‘உப்பலக³ந்தா⁴ உப்பலபா⁴வா’’திபி தீ³பவாஸினோ பட²ந்தி கிர. ஸுத்தங் பி⁴க்கு²ம்ஹீதி ஸேவனசித்தங் உபட்டி²தேதி (பாரா॰ 57) எத்த² விய. ‘‘ஸுத்தபி⁴க்கு²ம்ஹீ’’தி ச பட²ந்தி, தங் உஜுகமேவ.

    61-2.Itthinimittaṃ khāṇuṃ katvāti itthinimittassa anto khāṇuṃ pavesetvā samatalaṃ vā katvā atirittaṃ vā khāṇuṃ ghaṭṭentassa dukkaṭaṃ pavesābhāvā. Īsakaṃ anto pavesetvā ṭhitaṃ khāṇumeva ce aṅgajātena chupati, pārājikaṃ. ‘‘Uppalagandhā uppalabhāvā’’tipi dīpavāsino paṭhanti kira. Suttaṃ bhikkhumhīti sevanacittaṃ upaṭṭhiteti (pārā. 57) ettha viya. ‘‘Suttabhikkhumhī’’ti ca paṭhanti, taṃ ujukameva.

    ஸந்த²தசதுக்கபே⁴த³ககதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Santhatacatukkabhedakakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    பத³பா⁴ஜனீயவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Padabhājanīyavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 1. பட²மபாராஜிகங் • 1. Paṭhamapārājikaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 1. பட²மபாராஜிகங் • 1. Paṭhamapārājikaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ஸந்த²தசதுக்கபே⁴த³கதா²வண்ணனா • Santhatacatukkabhedakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / ஸந்த²தசதுக்கபே⁴த³கதா²வண்ணனா • Santhatacatukkabhedakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact