Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    6. ஸப்பதா³ஸத்தே²ரகா³தா²

    6. Sappadāsattheragāthā

    405.

    405.

    ‘‘பண்ணவீஸதிவஸ்ஸானி , யதோ பப்³ப³ஜிதோ அஹங்;

    ‘‘Paṇṇavīsativassāni , yato pabbajito ahaṃ;

    அச்ச²ராஸங்கா⁴தமத்தம்பி, சேதோஸந்திமனஜ்ஜ²க³ங்.

    Accharāsaṅghātamattampi, cetosantimanajjhagaṃ.

    406.

    406.

    ‘‘அலத்³தா⁴ சித்தஸ்ஸேகக்³க³ங், காமராகே³ன அட்டிதோ 1;

    ‘‘Aladdhā cittassekaggaṃ, kāmarāgena aṭṭito 2;

    பா³ஹா பக்³க³ய்ஹ கந்த³ந்தோ, விஹாரா உபனிக்க²மிங் 3.

    Bāhā paggayha kandanto, vihārā upanikkhamiṃ 4.

    407.

    407.

    ‘‘ஸத்த²ங் வா ஆஹரிஸ்ஸாமி, கோ அத்தோ² ஜீவிதேன மே;

    ‘‘Satthaṃ vā āharissāmi, ko attho jīvitena me;

    கத²ங் ஹி ஸிக்க²ங் பச்சக்க²ங், காலங் குப்³பே³த² மாதி³ஸோ.

    Kathaṃ hi sikkhaṃ paccakkhaṃ, kālaṃ kubbetha mādiso.

    408.

    408.

    ‘‘ததா³ஹங் கு²ரமாதா³ய, மஞ்சகம்ஹி உபாவிஸிங்;

    ‘‘Tadāhaṃ khuramādāya, mañcakamhi upāvisiṃ;

    பரினீதோ கு²ரோ ஆஸி, த⁴மனிங் செ²த்துமத்தனோ.

    Parinīto khuro āsi, dhamaniṃ chettumattano.

    409.

    409.

    ‘‘ததோ மே மனஸீகாரோ, யோனிஸோ உத³பஜ்ஜத²;

    ‘‘Tato me manasīkāro, yoniso udapajjatha;

    ஆதீ³னவோ பாதுரஹு, நிப்³பி³தா³ ஸமதிட்ட²த².

    Ādīnavo pāturahu, nibbidā samatiṭṭhatha.

    410.

    410.

    ‘‘ததோ சித்தங் விமுச்சி மே, பஸ்ஸ த⁴ம்மஸுத⁴ம்மதங்;

    ‘‘Tato cittaṃ vimucci me, passa dhammasudhammataṃ;

    திஸ்ஸோ விஜ்ஜா அனுப்பத்தா, கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸன’’ந்தி.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … ஸப்பதா³ஸோ தே²ரோ….

    … Sappadāso thero….







    Footnotes:
    1. அத்³தி³தோ (ஸ்யா॰ ஸீ॰ அட்ட²॰), அட்³டி³தோ (க॰)
    2. addito (syā. sī. aṭṭha.), aḍḍito (ka.)
    3. நூபனிக்க²மிங் (ஸப்³ப³த்த²), து³பனிக்க²மிங் (?)
    4. nūpanikkhamiṃ (sabbattha), dupanikkhamiṃ (?)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 6. ஸப்பதா³ஸத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 6. Sappadāsattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact