Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi |
૬. સપ્પદાસત્થેરગાથા
6. Sappadāsattheragāthā
૪૦૫.
405.
‘‘પણ્ણવીસતિવસ્સાનિ , યતો પબ્બજિતો અહં;
‘‘Paṇṇavīsativassāni , yato pabbajito ahaṃ;
અચ્છરાસઙ્ઘાતમત્તમ્પિ, ચેતોસન્તિમનજ્ઝગં.
Accharāsaṅghātamattampi, cetosantimanajjhagaṃ.
૪૦૬.
406.
૪૦૭.
407.
‘‘સત્થં વા આહરિસ્સામિ, કો અત્થો જીવિતેન મે;
‘‘Satthaṃ vā āharissāmi, ko attho jīvitena me;
કથં હિ સિક્ખં પચ્ચક્ખં, કાલં કુબ્બેથ માદિસો.
Kathaṃ hi sikkhaṃ paccakkhaṃ, kālaṃ kubbetha mādiso.
૪૦૮.
408.
‘‘તદાહં ખુરમાદાય, મઞ્ચકમ્હિ ઉપાવિસિં;
‘‘Tadāhaṃ khuramādāya, mañcakamhi upāvisiṃ;
પરિનીતો ખુરો આસિ, ધમનિં છેત્તુમત્તનો.
Parinīto khuro āsi, dhamaniṃ chettumattano.
૪૦૯.
409.
‘‘તતો મે મનસીકારો, યોનિસો ઉદપજ્જથ;
‘‘Tato me manasīkāro, yoniso udapajjatha;
આદીનવો પાતુરહુ, નિબ્બિદા સમતિટ્ઠથ.
Ādīnavo pāturahu, nibbidā samatiṭṭhatha.
૪૧૦.
410.
‘‘તતો ચિત્તં વિમુચ્ચિ મે, પસ્સ ધમ્મસુધમ્મતં;
‘‘Tato cittaṃ vimucci me, passa dhammasudhammataṃ;
તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસન’’ન્તિ.
Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.
… સપ્પદાસો થેરો….
… Sappadāso thero….
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૬. સપ્પદાસત્થેરગાથાવણ્ણના • 6. Sappadāsattheragāthāvaṇṇanā