Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૧. સપ્પકત્થેરગાથા

    11. Sappakattheragāthā

    ૩૦૭.

    307.

    ‘‘યદા બલાકા સુચિપણ્ડરચ્છદા, કાળસ્સ મેઘસ્સ ભયેન તજ્જિતા;

    ‘‘Yadā balākā sucipaṇḍaracchadā, kāḷassa meghassa bhayena tajjitā;

    પલેહિતિ આલયમાલયેસિની, તદા નદી અજકરણી રમેતિ મં.

    Palehiti ālayamālayesinī, tadā nadī ajakaraṇī rameti maṃ.

    ૩૦૮.

    308.

    ‘‘યદા બલાકા સુવિસુદ્ધપણ્ડરા, કાળસ્સ મેઘસ્સ ભયેન તજ્જિતા;

    ‘‘Yadā balākā suvisuddhapaṇḍarā, kāḷassa meghassa bhayena tajjitā;

    પરિયેસતિ લેણમલેણદસ્સિની, તદા નદી અજકરણી રમેતિ મં.

    Pariyesati leṇamaleṇadassinī, tadā nadī ajakaraṇī rameti maṃ.

    ૩૦૯.

    309.

    ‘‘કં નુ તત્થ ન રમેન્તિ, જમ્બુયો ઉભતો તહિં;

    ‘‘Kaṃ nu tattha na ramenti, jambuyo ubhato tahiṃ;

    સોભેન્તિ આપગાકૂલં, મમ લેણસ્સ 1 પચ્છતો.

    Sobhenti āpagākūlaṃ, mama leṇassa 2 pacchato.

    ૩૧૦.

    310.

    ‘‘તા મતમદસઙ્ઘસુપ્પહીના,

    ‘‘Tā matamadasaṅghasuppahīnā,

    ભેકા મન્દવતી પનાદયન્તિ;

    Bhekā mandavatī panādayanti;

    ‘નાજ્જ ગિરિનદીહિ વિપ્પવાસસમયો,

    ‘Nājja girinadīhi vippavāsasamayo,

    ખેમા અજકરણી સિવા સુરમ્મા’’’તિ.

    Khemā ajakaraṇī sivā surammā’’’ti.

    … સપ્પકો થેરો….

    … Sappako thero….







    Footnotes:
    1. મહાલેણસ્સ (સ્યા॰ ક॰)
    2. mahāleṇassa (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૧. સપ્પકત્થેરગાથાવણ્ણના • 11. Sappakattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact