Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૭-૮. સપ્પુરિસદાનસુત્તાદિવણ્ણના

    7-8. Sappurisadānasuttādivaṇṇanā

    ૩૭-૩૮. સત્તમે વિચેય્ય દેતીતિ એત્થ દ્વે વિચિનનાનિ દક્ખિણેય્યવિચિનનં, દક્ખિણાવિચિનનઞ્ચ. તેસુ વિપન્નસીલે ઇતો બહિદ્ધા પઞ્ચનવુતિ પાસણ્ડભેદે ચ દક્ખિણેય્યે પહાય સીલાદિગુણસમ્પન્નાનં સાસને પબ્બજિતાનં દાનં દક્ખિણેય્યવિચિનનં નામ. લામકલામકે પચ્ચયે અપનેત્વા પણીતપણીતે વિચિનિત્વા તેસં દાનં દક્ખિણાવિચિનનં નામ. તેનાહ ‘‘ઇમસ્સ દિન્નં મહપ્ફલં ભવિસ્સતી’’તિઆદિ. અટ્ઠમે નત્થિ વત્તબ્બં.

    37-38. Sattame viceyya detīti ettha dve vicinanāni dakkhiṇeyyavicinanaṃ, dakkhiṇāvicinanañca. Tesu vipannasīle ito bahiddhā pañcanavuti pāsaṇḍabhede ca dakkhiṇeyye pahāya sīlādiguṇasampannānaṃ sāsane pabbajitānaṃ dānaṃ dakkhiṇeyyavicinanaṃ nāma. Lāmakalāmake paccaye apanetvā paṇītapaṇīte vicinitvā tesaṃ dānaṃ dakkhiṇāvicinanaṃ nāma. Tenāha ‘‘imassa dinnaṃ mahapphalaṃ bhavissatī’’tiādi. Aṭṭhame natthi vattabbaṃ.

    સપ્પુરિસદાનસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sappurisadānasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૭. સપ્પુરિસદાનસુત્તં • 7. Sappurisadānasuttaṃ
    ૮. સપ્પુરિસસુત્તં • 8. Sappurisasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
    ૭. સપ્પુરિસદાનસુત્તવણ્ણના • 7. Sappurisadānasuttavaṇṇanā
    ૮. સપ્પુરિસસુત્તવણ્ણના • 8. Sappurisasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact