Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૩-૫. સપ્પુરિસસુત્તાદિવણ્ણના

    3-5. Sappurisasuttādivaṇṇanā

    ૭૩-૭૫. તતિયે પઞ્હત્થાય અભિનીતોતિ પઞ્હકરણત્થાય અભિમુખં નીતો. અલમ્બિતં કત્વાતિ અલમ્બં કત્વા, અયમેવ વા પાઠો, વિપલમ્બં અકત્વાતિ અત્થો. અવજાનાતીતિ અવઞ્ઞં કરોતિ, નિન્દતીતિ અત્થો. ચતુત્થપઞ્ચમે નત્થિ વત્તબ્બં.

    73-75. Tatiye pañhatthāya abhinītoti pañhakaraṇatthāya abhimukhaṃ nīto. Alambitaṃ katvāti alambaṃ katvā, ayameva vā pāṭho, vipalambaṃ akatvāti attho. Avajānātīti avaññaṃ karoti, nindatīti attho. Catutthapañcame natthi vattabbaṃ.

    સપ્પુરિસસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sappurisasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૩. સપ્પુરિસસુત્તં • 3. Sappurisasuttaṃ
    ૪. પઠમઅગ્ગસુત્તં • 4. Paṭhamaaggasuttaṃ
    ૫. દુતિયઅગ્ગસુત્તં • 5. Dutiyaaggasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
    ૩. સપ્પુરિસસુત્તવણ્ણના • 3. Sappurisasuttavaṇṇanā
    ૪-૫. અગ્ગસુત્તદ્વયવણ્ણના • 4-5. Aggasuttadvayavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact