Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. સપ્પુરિસસુત્તવણ્ણના

    3. Sappurisasuttavaṇṇanā

    ૭૩. તતિયે અવણ્ણોતિ અગુણો. પાતુ કરોતીતિ કથેતિ, પાકટં કરોતિ. પઞ્હાભિનીતોતિ પઞ્હત્થાય અભિનીતો. અહાપેત્વા અલમ્બિત્વાતિ અપરિહીનં અલમ્બિતં કત્વા. એત્થ ચ અસપ્પુરિસો પાપિચ્છતાય અત્તનો અવણ્ણં છાદેતિ, સપ્પુરિસો લજ્જિતાય અત્તનો વણ્ણં. ઇદાનિ યસ્મા અસપ્પુરિસો હિરોત્તપ્પરહિતો સંવાસેન અવજાનાતિ, સપ્પુરિસો પન હિરોત્તપ્પસમન્નાગતો સંવાસેનાપિ નાવજાનાતિ. તસ્મા અસપ્પુરિસભાવસાધકં અધુનાગતવધુકોપમ્મં દસ્સેતું સેય્યથાપિ, ભિક્ખવે, વધુકાતિઆદિમાહ. તત્થ વધુકાતિ સુણિસા. તિબ્બન્તિ બહલં. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    73. Tatiye avaṇṇoti aguṇo. Pātukarotīti katheti, pākaṭaṃ karoti. Pañhābhinītoti pañhatthāya abhinīto. Ahāpetvā alambitvāti aparihīnaṃ alambitaṃ katvā. Ettha ca asappuriso pāpicchatāya attano avaṇṇaṃ chādeti, sappuriso lajjitāya attano vaṇṇaṃ. Idāni yasmā asappuriso hirottapparahito saṃvāsena avajānāti, sappuriso pana hirottappasamannāgato saṃvāsenāpi nāvajānāti. Tasmā asappurisabhāvasādhakaṃ adhunāgatavadhukopammaṃ dassetuṃ seyyathāpi, bhikkhave, vadhukātiādimāha. Tattha vadhukāti suṇisā. Tibbanti bahalaṃ. Sesamettha uttānatthamevāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. સપ્પુરિસસુત્તં • 3. Sappurisasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૫. સપ્પુરિસસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Sappurisasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact