Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. સરાગસુત્તવણ્ણના

    6. Sarāgasuttavaṇṇanā

    ૬૬. છટ્ઠે મોહજં ચાપવિદ્દસૂતિ મોહજં ચાપિ અવિદ્દસૂ અપણ્ડિતા. સવિઘાતન્તિ સદુક્ખં. દુખુદ્રયન્તિ આયતિઞ્ચ દુક્ખવડ્ઢિદાયકં. અચક્ખુકાતિ પઞ્ઞાચક્ખુરહિતા. યથા ધમ્મા તથા સન્તાતિ યથા રાગાદયો ધમ્મા ઠિતા, તથા સભાવાવ હુત્વા. ન તસ્સેવન્તિ મઞ્ઞરેતિ મયં એવંસન્તા એવંસભાવાતિ તસ્સ ન મઞ્ઞરે, ન મઞ્ઞન્તીતિ અત્થો. ઇમસ્મિં સુત્તેપિ ગાથાસુપિ વટ્ટમેવ કથિતં.

    66. Chaṭṭhe mohajaṃ cāpaviddasūti mohajaṃ cāpi aviddasū apaṇḍitā. Savighātanti sadukkhaṃ. Dukhudrayanti āyatiñca dukkhavaḍḍhidāyakaṃ. Acakkhukāti paññācakkhurahitā. Yathā dhammā tathā santāti yathā rāgādayo dhammā ṭhitā, tathā sabhāvāva hutvā. Na tassevanti maññareti mayaṃ evaṃsantā evaṃsabhāvāti tassa na maññare, na maññantīti attho. Imasmiṃ suttepi gāthāsupi vaṭṭameva kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. સરાગસુત્તં • 6. Sarāgasuttaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact