Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. તતિયપણ્ણાસકં

    3. Tatiyapaṇṇāsakaṃ

    (૧૧) ૧. ફાસુવિહારવગ્ગો

    (11) 1. Phāsuvihāravaggo

    ૧. સારજ્જસુત્તં

    1. Sārajjasuttaṃ

    ૧૦૧. ‘‘પઞ્ચિમે , ભિક્ખવે, સેખવેસારજ્જકરણા ધમ્મા. કતમે પઞ્ચ? ઇધ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ સદ્ધો હોતિ, સીલવા હોતિ, બહુસ્સુતો હોતિ, આરદ્ધવીરિયો હોતિ, પઞ્ઞવા હોતિ.

    101. ‘‘Pañcime , bhikkhave, sekhavesārajjakaraṇā dhammā. Katame pañca? Idha, bhikkhave, bhikkhu saddho hoti, sīlavā hoti, bahussuto hoti, āraddhavīriyo hoti, paññavā hoti.

    ‘‘યં, ભિક્ખવે, અસ્સદ્ધસ્સ સારજ્જં હોતિ, સદ્ધસ્સ તં સારજ્જં ન હોતિ. તસ્માયં ધમ્મો સેખવેસારજ્જકરણો.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, assaddhassa sārajjaṃ hoti, saddhassa taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘યં, ભિક્ખવે, દુસ્સીલસ્સ સારજ્જં હોતિ, સીલવતો તં સારજ્જં ન હોતિ. તસ્માયં ધમ્મો સેખવેસારજ્જકરણો.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, dussīlassa sārajjaṃ hoti, sīlavato taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘યં, ભિક્ખવે, અપ્પસ્સુતસ્સ સારજ્જં હોતિ, બહુસ્સુતસ્સ તં સારજ્જં ન હોતિ. તસ્માયં ધમ્મો સેખવેસારજ્જકરણો.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, appassutassa sārajjaṃ hoti, bahussutassa taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘યં, ભિક્ખવે, કુસીતસ્સ સારજ્જં હોતિ, આરદ્ધવીરિયસ્સ તં સારજ્જં ન હોતિ. તસ્માયં ધમ્મો સેખવેસારજ્જકરણો.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, kusītassa sārajjaṃ hoti, āraddhavīriyassa taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo.

    ‘‘યં, ભિક્ખવે, દુપ્પઞ્ઞસ્સ સારજ્જં હોતિ, પઞ્ઞવતો તં સારજ્જં ન હોતિ. તસ્માયં ધમ્મો સેખવેસારજ્જકરણો. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ સેખવેસારજ્જકરણા ધમ્મા’’તિ. પઠમં.

    ‘‘Yaṃ, bhikkhave, duppaññassa sārajjaṃ hoti, paññavato taṃ sārajjaṃ na hoti. Tasmāyaṃ dhammo sekhavesārajjakaraṇo. Ime kho, bhikkhave, pañca sekhavesārajjakaraṇā dhammā’’ti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. સારજ્જસુત્તવણ્ણના • 1. Sārajjasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. સારજ્જસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Sārajjasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact