Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ૧૦૦-૨. સરણદુક-વેદનાત્તિકં

    100-2. Saraṇaduka-vedanāttikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    . સરણં સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    1. Saraṇaṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… કમ્મે દ્વે, વિપાકે એકં…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બા).

    2. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… kamme dve, vipāke ekaṃ…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi sabbattha vitthāretabbā).

    . સરણં દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    3. Saraṇaṃ dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    સરણં દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Saraṇaṃ dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા એકં, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં).

    4. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ).

    . સરણં અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    5. Saraṇaṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    Araṇaṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં).

    6. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi sabbattha vitthāretabbaṃ).

    સરણદુકવેદનાત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Saraṇadukavedanāttikaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૦૦-૩. સરણદુક-વિપાકત્તિકં

    100-3. Saraṇaduka-vipākattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    . અરણં વિપાકં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો વિપાકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    7. Araṇaṃ vipākaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo vipāko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    . સરણં વિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ સરણો વિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    8. Saraṇaṃ vipākadhammadhammaṃ paṭicca saraṇo vipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં વિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ અરણો વિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ vipākadhammadhammaṃ paṭicca araṇo vipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં).

    9. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ).

    અરણં નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ અરણો નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    Araṇaṃ nevavipākanavipākadhammadhammaṃ paṭicca araṇo nevavipākanavipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૧૦. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    10. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૧૦૦-૪. સરણદુક-ઉપાદિન્નત્તિકં

    100-4. Saraṇaduka-upādinnattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૧૧. અરણં ઉપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો ઉપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    11. Araṇaṃ upādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo upādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૧૨. સરણં અનુપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    12. Saraṇaṃ anupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અરણં અનુપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Araṇaṃ anupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    સરણં અનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ અરણં અનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Saraṇaṃ anupādinnupādāniyañca araṇaṃ anupādinnupādāniyañca dhammaṃ paṭicca araṇo anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૩. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં).

    13. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi sabbattha vitthāretabbaṃ).

    ૧૪. અરણં અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    14. Araṇaṃ anupādinnaanupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo anupādinnaanupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ …પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi …pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૧૦૦-૫. સરણદુક-સંકિલિટ્ઠત્તિકં

    100-5. Saraṇaduka-saṃkiliṭṭhattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૧૫. સરણં સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    15. Saraṇaṃ saṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo saṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૧૬. અરણં અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    16. Araṇaṃ asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૧૭. અરણં અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    17. Araṇaṃ asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૧૦૦-૬. સરણદુક-વિતક્કત્તિકં

    100-6. Saraṇaduka-vitakkattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૧૮. સરણં સવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    18. Saraṇaṃ savitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo savitakkasavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં સવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ savitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca araṇo savitakkasavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૯. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં).

    19. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ).

    ૨૦. અરણં અવિતક્કવિચારમત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અવિતક્કવિચારમત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    20. Araṇaṃ avitakkavicāramattaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo avitakkavicāramatto dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૨૧. અરણં અવિતક્કઅવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અવિતક્કઅવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    21. Araṇaṃ avitakkaavicāraṃ dhammaṃ paṭicca araṇo avitakkaavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં (સબ્બત્થ એકં)…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ (sabbattha ekaṃ)…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    ૧૦૦-૭. સરણદુક-પીતિત્તિકં

    100-7. Saraṇaduka-pītittikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૨૨. સરણં પીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    22. Saraṇaṃ pītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં પીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ pītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca araṇo pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૨૩. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બા).

    23. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi sabbattha vitthāretabbā).

    ૨૪. સરણં સુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો સુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    24. Saraṇaṃ sukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં સુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો સુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ sukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca araṇo sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૨૫. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ વિત્થારેતબ્બા).

    25. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi vitthāretabbā).

    ૨૬. સરણં ઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    26. Saraṇaṃ upekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં ઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ upekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca araṇo upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૨૭. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ વિત્થારેતબ્બો).

    27. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi vitthāretabbo).

    ૧૦૦-૮. સરણદુક-દસ્સનેનપહાતબ્બત્તિકં

    100-8. Saraṇaduka-dassanenapahātabbattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૨૮. સરણં દસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો દસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    28. Saraṇaṃ dassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo dassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ …પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi …pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૨૯. સરણં ભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો ભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    29. Saraṇaṃ bhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo bhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૩૦. અરણં નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.

    30. Araṇaṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā.

    હેતુયા એકં (સબ્બત્થ એકં)…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ (sabbattha ekaṃ)…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    ૧૦૦-૯. સરણદુક-દસ્સનેનપહાતબ્બહેતુકત્તિકં

    100-9. Saraṇaduka-dassanenapahātabbahetukattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૩૧. સરણં દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    31. Saraṇaṃ dassanena pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo dassanena pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૩૨. સરણં ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    32. Saraṇaṃ bhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo bhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૩૩. સરણં નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    33. Saraṇaṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo nevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે એકં. (સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં.)

    Hetuyā tīṇi, ārammaṇe ekaṃ. (Sabbattha vitthāretabbaṃ.)

    ૧૦૦-૧૦. સરણદુક-આચયગામિત્તિકં

    100-10. Saraṇaduka-ācayagāmittikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૩૪. સરણં આચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો આચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    34. Saraṇaṃ ācayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo ācayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં આચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો આચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ ācayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca araṇo ācayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૩૫. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બો.)

    35. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbo.)

    ૩૬. અરણં અપચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અપચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    36. Araṇaṃ apacayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca araṇo apacayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૩૭. અરણં નેવાચયગામિનાપચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો નેવાચયગામિનાપચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    37. Araṇaṃ nevācayagāmināpacayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca araṇo nevācayagāmināpacayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ …પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi …pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૦૦-૧૧. સરણદુક-સેક્ખત્તિકં

    100-11. Saraṇaduka-sekkhattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૩૮. અરણં સેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો સેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    38. Araṇaṃ sekkhaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo sekkho dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૩૯. અરણં અસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    39. Araṇaṃ asekkhaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo asekkho dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૪૦. સરણં નેવસેક્ખનાસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો નેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    40. Saraṇaṃ nevasekkhanāsekkhaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo nevasekkhanāsekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અરણં નેવસેક્ખનાસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો નેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Araṇaṃ nevasekkhanāsekkhaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo nevasekkhanāsekkho dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    સરણં નેવસેક્ખનાસેક્ખઞ્ચ અરણં નેવસેક્ખનાસેક્ખઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો નેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Saraṇaṃ nevasekkhanāsekkhañca araṇaṃ nevasekkhanāsekkhañca dhammaṃ paṭicca araṇo nevasekkhanāsekkho dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૪૧. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ. (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બો.)

    41. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve, adhipatiyā pañca…pe… avigate pañca. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbo.)

    ૧૦૦-૧૨. સરણદુક-પરિત્તત્તિકં

    100-12. Saraṇaduka-parittattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૪૨. સરણં પરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો પરિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    42. Saraṇaṃ parittaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo paritto dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અરણં પરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો પરિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Araṇaṃ parittaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo paritto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    સરણં પરિત્તઞ્ચ અરણં પરિત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો પરિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Saraṇaṃ parittañca araṇaṃ parittañca dhammaṃ paṭicca araṇo paritto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બો.)

    Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbo.)

    ૪૩. અરણં મહગ્ગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો મહગ્ગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    43. Araṇaṃ mahaggataṃ dhammaṃ paṭicca araṇo mahaggato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૪૪. અરણં અપ્પમાણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અપ્પમાણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    44. Araṇaṃ appamāṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo appamāṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૦૦-૧૩. સરણદુક-પરિત્તારમ્મણત્તિકં

    100-13. Saraṇaduka-parittārammaṇattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૪૫. સરણં પરિત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો પરિત્તારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    45. Saraṇaṃ parittārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo parittārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં પરિત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો પરિત્તારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ parittārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo parittārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારોપિ …પે॰… પઞ્હાવારોપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બા.)

    Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavāropi …pe… pañhāvāropi sabbattha vitthāretabbā.)

    ૪૬. સરણં મહગ્ગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો મહગ્ગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    46. Saraṇaṃ mahaggatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo mahaggatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં મહગ્ગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો મહગ્ગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ mahaggatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo mahaggatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ વિત્થારેતબ્બા.)

    Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi vitthāretabbā.)

    ૪૭. અરણં અપ્પમાણારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અપ્પમાણારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    47. Araṇaṃ appamāṇārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo appamāṇārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૦૦-૧૪. સરણદુક-હીનત્તિકં

    100-14. Saraṇaduka-hīnattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૪૮. સરણં હીનં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો હીનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.

    48. Saraṇaṃ hīnaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo hīno dhammo uppajjati hetupaccayā.

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૪૯. અરણં મજ્ઝિમં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો મજ્ઝિમો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.

    49. Araṇaṃ majjhimaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo majjhimo dhammo uppajjati hetupaccayā.

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૫૦. અરણં પણીતં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો પણીતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    50. Araṇaṃ paṇītaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo paṇīto dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૦૦-૧૫. સરણદુક-મિચ્છત્તત્તિકં

    100-15. Saraṇaduka-micchattattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૫૧. સરણં મિચ્છત્તનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો મિચ્છત્તનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    51. Saraṇaṃ micchattaniyataṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo micchattaniyato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૫૨. અરણં સમ્મત્તનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો સમ્મત્તનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    52. Araṇaṃ sammattaniyataṃ dhammaṃ paṭicca araṇo sammattaniyato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૫૩. સરણં અનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    53. Saraṇaṃ aniyataṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અરણં અનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Araṇaṃ aniyataṃ dhammaṃ paṭicca araṇo aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    સરણં અનિયતઞ્ચ અરણં અનિયતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Saraṇaṃ aniyatañca araṇaṃ aniyatañca dhammaṃ paṭicca araṇo aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૫૪. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં).

    54. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બા.)

    (Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi sabbattha vitthāretabbā.)

    ૧૦૦-૧૬. સરણદુક-મગ્ગારમ્મણત્તિકં

    100-16. Saraṇaduka-maggārammaṇattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૫૫. અરણં મગ્ગારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો મગ્ગારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    55. Araṇaṃ maggārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo maggārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૫૬. અરણં મગ્ગહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો મગ્ગહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    56. Araṇaṃ maggahetukaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo maggahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૫૭. અરણં મગ્ગાધિપતિં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો મગ્ગાધિપતિ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    57. Araṇaṃ maggādhipatiṃ dhammaṃ paṭicca araṇo maggādhipati dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૦૦-૧૭. સરણદુક-ઉપ્પન્નત્તિકં

    100-17. Saraṇaduka-uppannattikaṃ

    ૭. પઞ્હાવારો

    7. Pañhāvāro

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૫૮. સરણો ઉપ્પન્નો ધમ્મો સરણસ્સ ઉપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. સરણો ઉપ્પન્નો ધમ્મો અરણસ્સ ઉપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. સરણો ઉપ્પન્નો ધમ્મો સરણસ્સ ઉપ્પન્નસ્સ ચ અરણસ્સ ઉપ્પન્નસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    58. Saraṇo uppanno dhammo saraṇassa uppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Saraṇo uppanno dhammo araṇassa uppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Saraṇo uppanno dhammo saraṇassa uppannassa ca araṇassa uppannassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    અરણો ઉપ્પન્નો ધમ્મો અરણસ્સ ઉપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Araṇo uppanno dhammo araṇassa uppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અરણો ઉપ્પન્નો ધમ્મો અરણસ્સ ઉપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    Araṇo uppanno dhammo araṇassa uppannassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    ૫૯. હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે સત્ત. (સંખિત્તં.) (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    59. Hetuyā cattāri, ārammaṇe dve…pe… avigate satta. (Saṃkhittaṃ.) (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧૦૦-૧૮. સરણદુક-અતીતત્તિકં

    100-18. Saraṇaduka-atītattikaṃ

    ૭. પઞ્હાવારો

    7. Pañhāvāro

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૬૦. સરણો પચ્ચુપ્પન્નો ધમ્મો સરણસ્સ પચ્ચુપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    60. Saraṇo paccuppanno dhammo saraṇassa paccuppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અરણો પચ્ચુપ્પન્નો ધમ્મો અરણસ્સ પચ્ચુપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇo paccuppanno dhammo araṇassa paccuppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે સત્ત. (સંખિત્તં.) (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    Hetuyā cattāri, ārammaṇe dve…pe… avigate satta. (Saṃkhittaṃ.) (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧૦૦-૧૯. સરણદુક-અતીતારમ્મણત્તિકં

    100-19. Saraṇaduka-atītārammaṇattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૬૧. સરણં અતીતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો અતીતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    61. Saraṇaṃ atītārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo atītārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં અતીતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અતીતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ atītārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo atītārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… વિપાકે એકં…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બો).

    Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… vipāke ekaṃ…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbo).

    ૬૨. સરણં અનાગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો અનાગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    62. Saraṇaṃ anāgatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo anāgatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં અનાગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો અનાગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ anāgatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo anāgatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… વિપાકે એકં…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બો).

    Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… vipāke ekaṃ…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbo).

    ૬૩. સરણં પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    63. Saraṇaṃ paccuppannārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo paccuppannārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અરણં પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Araṇaṃ paccuppannārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo paccuppannārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
