Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    સરણગમનકથા

    Saraṇagamanakathā

    ઇદાનિ તેસ્વેવ તીસુ સરણગમનેસુ કોસલ્લત્થં સરણં, સરણગમનં, યો સરણં ગચ્છતિ,

    Idāni tesveva tīsu saraṇagamanesu kosallatthaṃ saraṇaṃ, saraṇagamanaṃ, yo saraṇaṃ gacchati,

    સરણગમનપ્પભેદો, સરણગમનફલં, સંકિલેસો, ભેદોતિ અયં વિધિ વેદિ તબ્બો. સો પન ઇધ વુચ્ચમાનો અતિભારિયં વિનયનિદાનં કરોતીતિ ન વુત્તો. અત્થિકેહિ પન પપઞ્ચસૂદનિયં વા મજ્ઝિમટ્ઠકથાયં ભયભેરવસુત્તવણ્ણનતો (મ॰ નિ॰ અટ્ઠ॰ ૧.૫૬) સુમઙ્ગલવિલાસિનિયં વા દીઘનિકાયટ્ઠકથાયં (દી॰ નિ॰ અટ્ઠ॰ ૧.૨૫૦) સરણવણ્ણનતો ગહેતબ્બોતિ.

    Saraṇagamanappabhedo, saraṇagamanaphalaṃ, saṃkileso, bhedoti ayaṃ vidhi vedi tabbo. So pana idha vuccamāno atibhāriyaṃ vinayanidānaṃ karotīti na vutto. Atthikehi pana papañcasūdaniyaṃ vā majjhimaṭṭhakathāyaṃ bhayabheravasuttavaṇṇanato (ma. ni. aṭṭha. 1.56) sumaṅgalavilāsiniyaṃ vā dīghanikāyaṭṭhakathāyaṃ (dī. ni. aṭṭha. 1.250) saraṇavaṇṇanato gahetabboti.

    સરણગમનકથા નિટ્ઠિતા.

    Saraṇagamanakathā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact