Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૩. સારન્દદસુત્તવણ્ણના
3. Sārandadasuttavaṇṇanā
૧૪૩. તતિયે કામાધિમુત્તાનન્તિ વત્થુકામકિલેસકામેસુ અધિમુત્તાનં. ધમ્માનુધમ્મપ્પટિપન્નોતિ નવલોકુત્તરધમ્મત્થાય સહસીલકં પુબ્બભાગપ્પટિપદં પટિપન્નો પટિપત્તિપૂરકો પુગ્ગલો દુલ્લભો લોકસ્મિં.
143. Tatiye kāmādhimuttānanti vatthukāmakilesakāmesu adhimuttānaṃ. Dhammānudhammappaṭipannoti navalokuttaradhammatthāya sahasīlakaṃ pubbabhāgappaṭipadaṃ paṭipanno paṭipattipūrako puggalo dullabho lokasmiṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. સારન્દદસુત્તં • 3. Sārandadasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૩. આરભતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-3. Ārabhatisuttādivaṇṇanā