Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૯-૧૦. સરીરટ્ઠધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના
9-10. Sarīraṭṭhadhammasuttādivaṇṇanā
૪૯-૫૦. નવમે પોનોબ્ભવિકોતિ પુનબ્ભવનિબ્બત્તકો. ભવસઙ્ખારોતિ ભવસઙ્ખરણકમ્મં. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટમેવ કથિતં. દસમે સીલબાહુસચ્ચવીરિયસતિપઞ્ઞા લોકિયલોકુત્તરામિસ્સિકા કથિતા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.
49-50. Navame ponobbhavikoti punabbhavanibbattako. Bhavasaṅkhāroti bhavasaṅkharaṇakammaṃ. Imasmiṃ sutte vaṭṭameva kathitaṃ. Dasame sīlabāhusaccavīriyasatipaññā lokiyalokuttarāmissikā kathitā. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.
અક્કોસવગ્ગો પઞ્ચમો.
Akkosavaggo pañcamo.
પઠમપણ્ણાસકં નિટ્ઠિતં.
Paṭhamapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૯. સરીરટ્ઠધમ્મસુત્તં • 9. Sarīraṭṭhadhammasuttaṃ
૧૦. ભણ્ડનસુત્તં • 10. Bhaṇḍanasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯-૧૦. સરીરટ્ઠધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Sarīraṭṭhadhammasuttādivaṇṇanā