Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૬. સાસવસુત્તં
6. Sāsavasuttaṃ
૧૩૯. ‘‘સાસવઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, ધમ્મં દેસેસ્સામિ અનાસવઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, સાસવો ધમ્મો? મિચ્છાદિટ્ઠિ…પે॰… મિચ્છાવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, સાસવો ધમ્મો. કતમો ચ, ભિક્ખવે, અનાસવો ધમ્મો? સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અનાસવો ધમ્મો’’તિ. છટ્ઠં.
139. ‘‘Sāsavañca vo, bhikkhave, dhammaṃ desessāmi anāsavañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, sāsavo dhammo? Micchādiṭṭhi…pe… micchāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, sāsavo dhammo. Katamo ca, bhikkhave, anāsavo dhammo? Sammādiṭṭhi…pe… sammāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, anāsavo dhammo’’ti. Chaṭṭhaṃ.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૪૨. સઙ્ગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 5-42. Saṅgāravasuttādivaṇṇanā