Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટિસમ્ભિદામગ્ગ-અટ્ઠકથા • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā

    ૫. સસ્સતદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના

    5. Sassatadiṭṭhiniddesavaṇṇanā

    ૧૩૮. સક્કાયવત્થુકાય સસ્સતદિટ્ઠિયાતિ કમ્મધારયસમાસો. રૂપવન્તં વા અત્તાનન્તિઆદીનં પન્નરસન્નં વચનાનં અન્તે સમનુપસ્સતીતિ સમ્બન્ધો કાતબ્બો, પાઠો વા. અઞ્ઞથા હિ ન ઘટીયતીતિ. એવં ‘‘રૂપવન્તં વા અત્તાનં સમનુપસ્સતી’’તિ એકમેવ દસ્સેત્વા સેસા ચુદ્દસ સંખિત્તા.

    138.Sakkāyavatthukāya sassatadiṭṭhiyāti kammadhārayasamāso. Rūpavantaṃ vā attānantiādīnaṃ pannarasannaṃ vacanānaṃ ante samanupassatīti sambandho kātabbo, pāṭho vā. Aññathā hi na ghaṭīyatīti. Evaṃ ‘‘rūpavantaṃ vā attānaṃ samanupassatī’’ti ekameva dassetvā sesā cuddasa saṃkhittā.

    સસ્સતદિટ્ઠિનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sassatadiṭṭhiniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / પટિસમ્ભિદામગ્ગપાળિ • Paṭisambhidāmaggapāḷi / ૫. સસ્સતદિટ્ઠિનિદ્દેસો • 5. Sassatadiṭṭhiniddeso


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact