Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૭૯. સતધમ્મજાતકં (૨-૩-૯)

    179. Satadhammajātakaṃ (2-3-9)

    ૫૭.

    57.

    તઞ્ચ અપ્પઞ્ચ ઉચ્છિટ્ઠં, તઞ્ચ કિચ્છેન નો અદા;

    Tañca appañca ucchiṭṭhaṃ, tañca kicchena no adā;

    સોહં બ્રાહ્મણજાતિકો, યં ભુત્તં તમ્પિ ઉગ્ગતં.

    Sohaṃ brāhmaṇajātiko, yaṃ bhuttaṃ tampi uggataṃ.

    ૫૮.

    58.

    એવં ધમ્મં નિરંકત્વા 1, યો અધમ્મેન જીવતિ;

    Evaṃ dhammaṃ niraṃkatvā 2, yo adhammena jīvati;

    સતધમ્મોવ લાભેન, લદ્ધેનપિ ન નન્દતીતિ.

    Satadhammova lābhena, laddhenapi na nandatīti.

    સતધમ્મજાતકં નવમં.

    Satadhammajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. નિરાકત્વા (?) નિ + આ + કર + ત્વા
    2. nirākatvā (?) ni + ā + kara + tvā



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૭૯] ૯. સતધમ્મજાતકવણ્ણના • [179] 9. Satadhammajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact