Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૭૯. સતપત્તજાતકં (૩-૩-૯)

    279. Satapattajātakaṃ (3-3-9)

    ૮૫.

    85.

    યથા માણવકો પન્થે, સિઙ્ગાલિં વનગોચરિં;

    Yathā māṇavako panthe, siṅgāliṃ vanagocariṃ;

    અત્થકામં પવેદેન્તિં 1, અનત્થકામાતિ મઞ્ઞતિ;

    Atthakāmaṃ pavedentiṃ 2, anatthakāmāti maññati;

    અનત્થકામં સતપત્તં, અત્થકામોતિ મઞ્ઞતિ.

    Anatthakāmaṃ satapattaṃ, atthakāmoti maññati.

    ૮૬.

    86.

    એવમેવ ઇધેકચ્ચો, પુગ્ગલો હોતિ તાદિસો;

    Evameva idhekacco, puggalo hoti tādiso;

    હિતેહિ વચનં વુત્તો, પટિગણ્હાતિ વામતો.

    Hitehi vacanaṃ vutto, paṭigaṇhāti vāmato.

    ૮૭.

    87.

    યે ચ ખો નં પસંસન્તિ, ભયા ઉક્કંસયન્તિ વા 3;

    Ye ca kho naṃ pasaṃsanti, bhayā ukkaṃsayanti vā 4;

    તઞ્હિ સો મઞ્ઞતે મિત્તં, સતપત્તંવ માણવોતિ.

    Tañhi so maññate mittaṃ, satapattaṃva māṇavoti.

    સતપત્તજાતકં નવમં.

    Satapattajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. પવદન્તિં (પી॰)
    2. pavadantiṃ (pī.)
    3. ચ (સી॰ પી॰)
    4. ca (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૭૯] ૯. સતપત્તજાતકવણ્ણના • [279] 9. Satapattajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact